Dro på ferie - nå har han vært strandet i 16 år

22/04/2024 20:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det skulle bare vært en kort ferie i et varmt klima.

Ifølge Guardian har den nå 33 år gamle Saleh Ahmed Handule Ali nå vært strandet i Øst-Afrika de siste 16 årene, hvor det ikke har vært mulig for ham å få tilgang til Storbritannia igjen.

"Jeg har grått i 16 år over tapet av sønnen min," som moren Shamis Dirya sier til media:

«Vi snakker på telefon. Jeg gråter og han gråter.

Det var i desember 2008 at 17 år gamle Saleh Ahmed Handule Ali dro til Djibouti på ferie. 

Åtte år tidligere hadde han kommet til Storbritannia med sin mor og to søsken, hvor de ble gjenforent med faren og gitt oppholdstillatelse.

I forbindelse med avgangen for 16 år siden hadde den unge mannen papirene i orden og var i besittelse av et såkalt reisedokument for flyktninger, som skulle gi ham mulighet til både å reise til utlandet og hjem.

Dessverre mistet han papirene kort tid etter ankomst til Djibouti.

Og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert. 

Siden har han igjen blitt nektet innreise til Storbritannia, hvor myndighetene og dommerne gjentatte ganger har sagt nei.

Det har imidlertid også vist seg at det britiske innenriksdepartementet ikke har utført forsvarlige kontroller i området.

Siden den gang har det vært en lang kamp å komme tilbake til Storbritannia, for det har også vist seg at britiske myndigheter overhodet ikke har hatt informasjon om at Saleh Ahmed Handule Ali skulle ha fått oppholdstillatelse i landet.

– Vi vil at innenriksdepartementet skal ta seg av å få ham tilbake til oss, men de hører ikke på oss, sier moren Shamis Dirya, som bor sammen med resten av familien i Bristol:

"Noen ganger vet vi ikke om han i det hele tatt er i live." 

Ifølge moren lever Saleh Ahmed Handule Ali fra hånd til munn, og når han har oppsøkt britiske ambassader i Øst-Afrika, har det ikke vært hjelp.

Men kanskje det er håp.

For i forbindelse med en ankesak ses nå Saleh Ahmed Handule Alis sak på nytt, og en dommer har nettopp uttrykt stor kritikk av de tidligere avgjørelsene – og avslagene.

Nå venter en frisk behandling av det som er blitt kalt «helt ekstraordinære omstendigheter» i samme passasje.

En advokat for familien sier: 

"Dessverre er prøvelsen hans ennå ikke over, siden en ny avgjørelse kan ta måneder," heter det:

"For å håndtere kostnader og forsinkelser, håper vi at innenriksdepartementet vil anerkjenne sine feil, gi ham adgangstillatelse og en oppriktig unnskyldning."

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.