Drømmejobben er ledig: Nå kan du bli profesjonell sjokoladetester

09/02/2018 10:30

Anniken Hauge

Viralt
Mondelez International søker fire medarbeidere som skal teste sjokoladen deres andre godsaker før det kommer i butikker verden over.

Hvis du bare eeeelsker sjokolade og Oreo-kjeks, så er dette muligens den ultimate drømmejobben for deg.

Mondelez International, firmaet bak Oreo og sjokoladeprodusenten Cadbury, søker nå fire nye medarbeidere som skal prøvesamke de nye produktene deres før de selges i butikker over hele verden.

Det skriver det britiske lokale mediet Birmingham Live.

Jobben innebærer å teste nye produkter fra Cadbury, Oreo, Milka og Green & Blacks. Både sjokolade og kakaodrikk skal perfeksjoneres og deretter lanseres før de kan bli solg i butikkene.

Aisha Chugtai har ansvaret for bedriftens testpanel og understreker hvor viktig rollen er:

- Sjokoladetestere er helt vitale for businessen vår, fordi inspillene deres bidrar til å gjøre produktene perfekte før de kommer i butikkhyllene, sier Aisha Chugtai til Birmingham Live.

Arbeidstiden er opp til åtte timer i uken, sånn at testpanelts ganer ikke blir lei av smaken av sjokolade, som bedriften selv skriver.

For et år siden søkte Mondelez International en tester av de nye produktene deres. De mottok hele 1.500 søknader i løpet av det første døgnet og 6.000 søknader totalt. Folk fra vidt forskjellige land søkte den ettertraktede muligheten til å smake på masse deilig sjokolade hver uke.

Angela Castleton endte med å få jobben etter å ha gjennomgått forskjellige tester. Hun skulle for eksempel klare å smake forskjellen på to nesten helt identiske biter sjokolade.

- Som Angela fant ut av, er vitenskapen om fødevarer et fascinerende område, og jeg klarer nesten ikke vente med å se hvem ender opp med å få jobben i år, og dermed blir en del av våre 4.000 sjokolade-elskende ansatte på tvers av Storbritannia, som utvikler, tester og lager noen av nasjonens mest fortrukne godbiter, sier Aisha Chugtai.

Hvis det høres ut som en jobb for deg, kan du lese mer om den her. Søknadsfristen er 16. februar 2018.