Du begår en stor feil ved å aldri rengjøre disse 8 tingene

01/11/2017 16:15

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Husker du å rengjøre yogamatten, klokken og gymbagen? Nei vel. Se her hvor det ellers gjemmer seg tusenvis av bakterier.

De fleste av oss husker å støvsuge, rengjøre toalettet og skifte sengetøy, men det er også en del ting som mange av oss glemmer å rengjøre.

Og det er en dårlig vane, for plutselig bærer vi rundt på en rekke ekle og skjulte bakteriebomber.

Her får du en veiledning til åtte ting du bør rengjøre nå med én gang. 

1. Mobiltelefon din: Flere undersøkelser har vist at mobilen vår ofte har mer bakterier enn et toalettsete. Derfor er mobil en real bakteriebombe, som du sannsynligvis ikke rengjør særlig ofte. Derfor bør du dra over mobilen din med en microfiberklut, så du blir du kvitt de verste bakteriene. Og det bør du gjøre regelmessig.

2. Treningsbagen din: Svett treningstøy, våte håndklær og illeluktende løpesko. Det er en utakknemlig oppgave å være treningsbag, og av samme grunn bør du vaske den. Den blir nemlig full av bakterier og fukt relativt fort, og det vil over tid ødelegge det du putter i den.

3. Sminkebørstene dine: Selv om det ikke ser sånn ut, så er sminkebørster fulle av fett, bakterier og døde hudceller - usynlige baktuser som du stadig drar rundt i ansiktet gang på gang, helt til du vasker de. Hvis du velger å ikke vaske de, kan du oppleve å få hudproblemer og irritert hud. 

4. Drikkeflasken din: Selv om drikkeflasken eller vannflasken din ikke ser skitten ut, så kan den fortsatt være full av bakterier. Hvis du er typen som bruker en Imsdal-flaske flere ganger, så bør du faktisk ikke fylle den opp mer enn et par ganger før du kaster den. Hvis du derimot har en drikkeflaske, så bør du huske å rengjøre den ofte. Sleng den i oppvaskmaskinen eller gi den en grundig omgang med oppvaskbørste og Zalo.

Husker du å rengjøre sminkebørstene dine? Foto: Shutterstock

5. Yogamatten din: Yogamatten din skal ikke bare være underlag for et hav av forskjellige kroppsposisjoner, men også masse svette og bakterier. Ofte glemmer mange av oss å rengjøre matten etter en yogatime, med mindre den er synlig skitten. Det er dog en veldig god idé å vaske over den med litt sprit, da ofte er i kontakt med den med huden i ansiktet og kroppen.

6. Oppvaskbørsten din: De fleste av oss husker heldigvis å skifte ut oppvaskbørsten en gang i blant, men det mange ikke tenker på er at den fint kan settes i oppvaskmaskinen et par ganger i uken for å fjerne de verste bakteriene og matrestene. 

7. Fjernkontrollen din: Det er ikke noe problem å zappe mellom kanaler - det er dog et større problem å zappe bort alle bakteriene som sitter på fjernkontrollen din. Derfor skal du huske å rengjøre den, også selv om den ikke ser skitten ut. I sprekkene mellom knappene kan det nemlig sitte et hav av bakterier fra fingrene dine.

8. Tastaturet ditt: På samme måte som det sitter bakterier på fjernkontrollen din, blir også tastaturet på PC-endin utsatt for skitne fingre daglig. Selv om man er flink til å vaske hendene regelmessig etter måltider og toalettbesøk, så glemmer mange å rengjøre tastaturet regelmessig, og da blir bakteriene sittende.

Det gjemmer seg mange ekle bakterier i tastaturet ditt. Foto: Shutterstock

9. Klokken din: Du har den på håndleddet ditt hver eneste dag, hvilket gjør at den samler masse støv, hudceller og skitt. De små rillene under kronen samler spesielt på skremmende mengder skitt, som du bør fjerne før det blir direkte ekkelt.

10. Hårføneren din: De færreste tenker over det, men både inni og utenpå hårføneren gjemmer det seg masse skitt, støv, hud og hår, som hoper seg opp over tid uten at du ser det. Du skal selvfølgelig ikke skru den fra hverandre, men husk allikevel å tørke den med en klut og rense filteret.