Du må aldri ignorere disse tingene hunden din gjør: Er tegn på at hunden ikke har det bra

28/02/2024 10:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er viktig å se etter tegn på at de firbeinte ikke har det bra.

Hver hundeeier vet at våre firbeinte venner er mer enn bare kjæledyr; de er en del av familien. Men er du klar over de subtile tegnene som kan indikere at hunden din ikke har det bra?

Det er avgjørende å kunne lese disse signalene, da de kan være tegn på smerte eller ubehag hos hunden din, som kan kreve et besøk til veterinæren.

Ifølge eksperter som er intervjuet av Huffington Post , er det syv primære advarselstegn å se etter.

Disse tegnene kan være vanskelige å oppdage og som eier er det viktig at du er ekstra oppmerksom da din observasjon er avgjørende for en riktig diagnose når du besøker veterinæren.

Et av de første tegnene kan være hvis hunden din slikker for mye i et bestemt område, noe som kan være et tegn på smerte. Dessverre kan dette forverre smertene, så et raskt veterinærbesøk anbefales hvis du observerer denne oppførselen.

En endring i hundens holdning, enten den ligger, sitter, står eller beveger seg, kan også være en indikator på smerte. Hvis hunden din lener seg til siden, strekker ut et lem, bøyer ryggen eller henger med hodet, er det på tide å ta affære.

Uvanlig eller overdreven sikling kan være tegn på flere medisinske problemer, fra bihulebetennelse til nyreproblemer, eller at hunden har fått i seg noe skadelig, som sjokolade. Plutselige endringer i appetitten kan også være en indikator på at noe er galt.

"Som oss, hvis et dyr har smerte, vil det ofte ikke spise fordi det blir distrahert av smerten," forklarer Dr. Rebecca Greenstein.

Dessuten, hvis din normalt vennlige og nærgående hund begynner å knurre eller vise aggresjon, spesielt i forhold til bevegelse eller endringer i holdning, kan det være et tegn på smerte.

"En hund med smerte kan være mer sannsynlig å krype, knurre eller bite hvis den tror et smertefullt område blir berørt," legger Dr. Liz Stelow. Å ta hensyn til disse signalene og handle raskt kan gjøre en stor forskjell for hundens velvære og helse.