Ekspert avslører: Ikke ta på deg dette før du flyr

25/06/2024 16:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det må kanskje vente til du har landet.

Flyreiser kan bety både forretninger og fornøyelser. Men selv om du ikke er på forretningsreise, er det stor forskjell på hvordan du kler deg til reisen.

Spesielt blant kvinner. Mens noen foretrekker joggebukser og joggesko, er det for andre viktig å se så bra ut som mulig under turen, og de legger på seg en full makeup som matcher de høye hælene og det elegante skjørtet.

Men sminke er kanskje ikke en så god idé?

Hudlege @dthekorean forklarer i en TikTok-video hvorfor du bør vente med foundation, concealer, bronzer og alt annet til du har landet.

Det er fordi det unaturlige, trykksatte miljøet du er i når du flyr, suger fuktigheten ut av huden din, og forårsaker sprukne lepper og tørr hud.

Derfor, hvis man har lagt sminke før turen, vil det faktisk bare se "klistrete ut".

Han anbefaler å bruke litt solkrem i stedet, fordi millioner av mennesker undervurderer hvor belastende det kan være for huden å være omtrent 10 000 meter nærmere ozonlaget mens de sitter på et fly.

Solens stråler er mye farligere i den høyden.

Vitenskapelige studier viser at flyvinduer skjermer så mye som 99 % av den såkalte UV-B-strålingen, noe som gir deg solbrenthet, mens en mye større del av UV-A-strålingen trenger inn.

Det er først og fremst UV-A-stråling, som utgjør 95 prosent av solens ultrafiolette stråler, som forårsaker hudkreft og får huden til å eldes.

Og spesielt den siste samtalen ser ut til å ha fått svar i kommentarfeltet, blant annet fra en tidligere flyvertinne.

«Som tidligere flyvertinne kan jeg bare anbefale solkrem!», skriver hun.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.