Eksperter advarer: Skummel trend sprer seg blant unge

20/02/2024 23:00

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere unge benytter seg av denne mocktailen for å sovne raskere.

I en tid der sosiale medier former unges atferd og vaner, har en ny og bekymringsfull trend vunnet terreng på plattformen TikTok.

Denne trenden, kjent som "Sleepy Girl Mocktail", innebærer en blanding av gummier, brus og hostesaft. En cocktail som har blitt populær blant unge mennesker som en metode for å indusere søvn og ro.

Men eksperter advarer om de potensielle farene ved denne praksisen.

Det skriver B.T.

Isabella Koppel, som er daglig leder for Drug Counseling Service i Novavi, Danmarks største leverandør av narkotika- og alkoholbehandling, uttrykker dyp bekymring over den økende trenden blant unge mennesker: "Det er farlig fordi det er vanedannende hvis du bruker det regelmessig. Det er ganske bekymringsfullt, sier hun.

Hennes bekymring understrekes av at hostesaft ofte inneholder antihistamin og kodein, som kan omdannes til morfin i leveren og ha beroligende effekt.

Denne trenden er spesielt alarmerende, da det kan føre til avhengighet av reseptbelagte legemidler. I tillegg understreker Henrik Rindom, som er rusekspert og overlege i Rusrådgivningstjenesten, at det er usunt å tro at det er nødvendig å ta medisiner for å sove.

Selve hashtaggen har #sleepygirlmocktail 4351 innlegg, noe som understreker den økende trenden blant de unge brukerne.

Nedenfor kan du se en av videoene som florerer på TikTok, der disse jentene benytter seg av denne innovative mocktailen, men i stedet bruker magnesium for et sunnere alternativ:

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.