Ekteparet som har vært gift i 62 år, er nå blitt tvunget fra hverandre: Må på hvert sitt pleiehjem

28/08/2016 16:15

Anniken Hauge

Viralt
Wolf Gottschalk og kona hans Anita er gråtkvalte over situasjonen. Foto: Facebook
Wolf Gottschalk og kona hans Anita er gråtkvalte over situasjonen. Foto: Facebook
81-årige Anita er dypt ulykkelig over at hun ikke lenger kan kysse mannen sin godnatt.

Tyske Anita og Wolf Gottschalk hadde regnet med at de skulle være sammen helt til siste slutt, men den drømmen bristet for det aldrende ekteparet, som bor i byen Surrey i Britisk Columbia i Canada.

83-årige Wolf og 81-årige Anita har levd sammen i de 63 årene de har vært gift, men det ble det gjort om på for åtte måneder siden, da paret måtte komme på pleiehjem. Det var nemlig ikke plass til begge to på samme pleiehjem, skriver det britiske mediet Metro.

Derfor bor de to pensjonistene hver for seg. Situasjonen har gjort Wolf og Anita, som møtte hverandre som tenåringer i Dusseldorf i Tyskland, dypt ulykkelige, forteller familien.

- Bestemoren min kan ikke engang kysse ham godnatt nå. Han roper kjælenavnet hennes 'lille mus', hver gang han ser henne, sier parets barnebarn Ashley Bartyik, som ofte finner besteforeldrene sin gråtende, til Metro.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Anita og Wolf møtes hver dag i et par timer. Foto: Facebook

Paret venter på at det skal bli plass til begge på et av pleiehjemmene deres, men tiden går, og Wolf og Anitas helse skranter. Wolf sliter med begynnende demens og har nettopp blitt diagnostisert med lymfekreft.

Selv om Anita daglig blir kjørt til Wolf, har adskillelsen påvirket henne mye.

- Stresset over situasjonen har tatt kontrollen over henne, og hun har pacemaker. Hun har nesten blitt fullstendig immobil, og går med rullator hele tiden, forteller Ashley Bartyik til Metro.

En talsmann fra pleiehjemsområdet i byen opplyser at det jobbes hardt for å få gjenforent paret, og at situasjonen også er bitter for ledelsen.

Slik så det lykkelige ekteparet ut for få år siden. Foto: Facebook