Esel stakk av i 2019: Funnet fem år senere på et svært overraskende sted

06/07/2024 23:00

Emma

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Et esel som rømte fra hjemmet sitt i 2019 har tilsynelatende funnet en ny familie - men det er ikke blant verken mennesker eller dens spesifikasjoner.

I 2019 mistet Terrie og Dave Drewry fra byen Auburn i den amerikanske delstaten California eselet sitt, Diesel, da Dave Drewry var ute på tur med Diesel nær Clear Lake i California.

Ifølge BBC ble Diesel plutselig redd og stakk av, og selv om paret og flere av vennene deres lette intenst etter det elskede eselet de neste dagene, klarte de aldri å finne ham.

Drewry-paret ga raskt opp å finne Diesel igjen, og etter hvert som årene gikk uten andre spor enn ett opptak fra et vilt kamera der Diesel kunne sees, forsto paret at de sannsynligvis aldri ville få eselet tilbake.

Det var imidlertid bare inntil for noen måneder siden, da triatleten Max Fennell var på jakt i det samme naturområdet der Dave Drewry sist så Diesel.

Under jakten kom den unge amerikaneren over en flokk wapiti-hjort, som gikk med et dyr som ikke akkurat så ut som en hjort av noe slag.

Da Fennell tok en nærmere titt, oppdaget han til sin store overraskelse at et av dyrene i flokken var et esel, så han tok straks ut mobiltelefonen og begynte å filme.

Videoen ble delt på profilen hans på Instagram, hvor han i skrivende stund har mer enn 20.000 følgere, og det tok ikke lang tid før internettets «magiske krefter» førte videoen til Dave Drewry, som umiddelbart gjenkjente eselet i videoen som Diesel, som forsvant for rundt fem år siden.

"Sannsynligvis en av mine villeste jaktturer hittil. Jeg støtte på en flokk Wapiti hjort som hadde adoptert et esel. Jeg kan ikke komme meg fra synet, og jeg er overrasket over at eselet faktisk ser lykkelig og sunt ut!"

Fennell skrev teksten til videoen, og i kommentarfeltet svarte Dave Drewry kort tid etter:

– Det er faktisk diesel. Han kom vekk fra meg mens jeg pakket ut noen ting i det området for 5 år siden. Det var hjerteskjærende på den tiden. [red. Jeg er glad for å se at han hjelper flokken å vokse.

Med visdommen om at Diesel lever et - om enn atypisk - tilsynelatende godt og lykkelig eselliv i naturen, bestemte Drewry-paret at Diesel skulle få lov til å bo hos sin nye "familie", og det er faktisk en såkalt vinn-vinn-situasjon, hvis du skal tro en av personene som kommenterte videoen.

Ifølge ham har esler et "primalt ønske om å hate og angripe hunder. Ulv, rev osv... På en eller annen måte vet de [red. hundene] det og har en instinktiv frykt for esler [...]."

"Tilstedeværelsen av eselet kan beskytte flokken mot angrep," har han forklart, og utdyper at forholdet mellom de to forskjellige dyretypene derfor sannsynligvis er veldig "gunstig" uten dyrenes viten.

Videoen med Diesel har blitt sett hundretusenvis av ganger på 12 uker, og den har i skrivende stund fått over 160.000 «likes».

Dave Drewrys kommentar om at det er Diesel som er med på videoen har også fått nesten 13.000 «likes».

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.