Et stort "sjømonster" nærmet seg kajakken - skremte familien "med bjørneklørne"

10/03/2024 14:00

Sofie

Viralt
Foto: YouTube
En enorm skapning ble fanget på video, men myndighetene forsikret folk om at det ikke var grunn til bekymring.

Shala Holm fra Minnesota i USA kom nylig over en diger skilpadde, hvis bilde raskt spredte seg på sosiale medier. Bildet viser skilpaddens dinosaurlignende hode og klør, som ser ut til å være på vei mot et nett i nærheten.

Holm tok bildet da hun var på ferie i Brainerd-området med familien. Hun var på elven i kajakk med datteren da de først møtte det enorme dyret.

"Datteren min sa plutselig: 'Mamma, vær stille. Jeg kan høre noe som puster'," forteller Holm til CBS News. Da hun snudde seg, så hun en diger skilpadde svømme mot fiskenettet som hang fra kajakken i vannet.

— Det var så stort at vi fikk sjokk, sier moren.

Hun beskriver skilpaddens lemmer som like store som hennes egne hender, men også utsmykket med enorme klør.

Mor og datter bestemte at det var best om de kunne skremme dyret bort før det ble fanget i nettet eller skapte problemer for noen.

De viftet med nettet som henger i vannet og fikk det til slutt til å svømme vekk fra stedet. Like etter skjønte Holm imidlertid at hun ikke hadde tatt et bilde av møtet eller det unike dyret, så de bestemte seg for å gå tilbake til samme sted neste dag med kajakken for å ta et bilde av det.

Som et tidsfordriv fisket de på stedet i forventning om å se den enorme skilpadden igjen, men det tok ikke lang tid før de så den kjente skapningen i vannet.

Det var svært vanskelig å vurdere størrelsen på dyret fra kajakken, men Holm var ganske sikker på at det var en såkalt alligatorsnapper, som er en aggressiv amerikansk skilpaddeart.

Ifølge US Department of Natural Resources er disse skilpaddene vanligvis rundt 20-36 centimeter lange og veier mellom 4,5-16 kilo. Den største dokumenterte av denne arten funnet i Minnesota veide hele 30 kilo.

Holm sendte bildene hun hadde tatt av skilpadden til myndighetene for å få dem vurdert, og eksperter fortalte henne at de trodde dyret var minst 15-30 år gammelt. Etter å ha delt bildet av skapningen spredte det seg raskt på sosiale medier.

Bildet har også fått turistbedrifter i området til å motta mange interesserte meldinger fra folk som ønsket å se skilpaddene. Eieren av Niemeyer's Rugged River Resort, et vertshus i området, sa at området er veldig fredelig og hjem til mange forskjellige dyr.

Selv om mange mennesker har sagt at de vil holde seg unna vannet i området etter å ha sett bildet, høres det ut som skilpaddene ikke er så farlige som de ser ut.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.