Etter å ha spist middag hjemme hos en venninne fikk hun en merkelig forespørsel fra henne

22/03/2024 22:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
En kvinne hadde spist middag med en venninne, og kort tid etter fikk hun en overraskende forespørsel fra den aktuelle venninnen.

I et vitnesbyrd avslørte en kvinne at venninnen hennes hadde invitert henne på middag. Problemet? Etter kvelden ba venninnen henne betale for måltidet. En oppførsel som ikke faller i god jord hos internettbrukere.

Nylig har et innlegg på forumet Mumsnet tiltrukket seg oppmerksomheten til et stort antall brukere. I innlegget sitt forklarer forfatteren at hun var invitert på middag hos en venninne.

Og mildt sagt hadde hun problemer med å fordøye måltidet. Grunnen? Etter kvelden ba verten hver av gjestene hennes via SMS om å overføre et beløp på 23 euro (ca. 267 norske kroner) til henne for å betale for maten.

Denne absurde forespørselen irriterte den unge kvinnen, som hadde tatt med en god flaske vin: «Jeg har selv hatt venner på besøk da jeg var student og pengeløs», forklarte briten.

"Vi setter stor pris på selskapet deres og de er gode venner. Det er bare det at jeg ikke kommer over det," sa hun i innlegget, der hun ba brukerne om hjelp til å ta den riktige avgjørelsen.

Uten stor overraskelse har brukere stilt seg på forfatterens side og pekt på vennens "uforskammede oppførsel".

"Dette er utrolig frekt. Hvis de ikke hadde råd til å være vertskap, burde de ha bedt gjestene om å ta med en rett," skrev en bruker.

"Det er forferdelig oppførsel! Hva er galt med noen mennesker?" sa en annen.

Andre har vært raske med å komme med gode råd til den det gjelder, mens andre har foreslått at hun skal kutte bånd med venninnen.

"Hvis jeg var deg, ville jeg blitt fristet til å svare med noe frekt, men for å bevare vennskapet ditt (hvis du ønsker), svar noe sånt som dette: "Takk for at du inviterte oss på middag. Vi hadde det veldig gøy! Vi tok med vinen som gave, men vi forventet ikke å betale for maten vår", skrev en bruker.

Til slutt har andre personer indikert at de hadde opplevd det samme: 

"Jeg ville aldri vært så frekk! Dette er veldig rart! Foreldrene mine har nettopp mottatt en bryllupsinvitasjon som sier at de må betale for å delta," skrev en bruker.

«Jeg ble nylig invitert til en bursdagsfest, men i invitasjonen sto det at du måtte betale 20 euro (ca. 150 DKK) per person,» skrev en annen.