Far deler hårreisende bilde av datteren sin: Ingen skal måtte gå gjennom det hun gjør

03/11/2016 13:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
"Ingen familier bør måtte gjennomgå dette helvete", skriver en far om sitt livs største mareritt.

Måtte kreften få kreft og dø, og måtte ingen oppleve den smerten som den lille jenta Jessica opplevde, i det sekundet faren hennes Andy Whelan trykket på utløseren på kameraet sitt. Sort-hvitt-bildet er siden blitt delt på de sosiale medier, hvor faren samtidig skrev rett fra hjertet:

- Dette er det tøffeste bildet jeg noensinne har tatt. For noen dager siden fikk hun beskjed om at hun mest sannsynlig kun har noen få uker igjen å leve. Dette bildet ble tatt i det øyeblikket hvor vi som foreldre ikke kunne trøste henne på noe vis. Jessica dyttet oss vekk, mens hun kjempet mot smerten i ensomhet. 

Han kaller bildet for et bevis på “kreftens sanne ansikt”.

Familien har vært ved datterens side i 13 måneder, hvor hun har kjempet en tapper og tøff kamp. Nylig bestemte de seg for å stoppe med cellegiftbehandling, slik at datterens siste tid kan bli medisinfri og forhåpentligvis mindre smertefull. 

Bildet av den lille jentas utvidede blodårer, tårer på kinnene og smerten som stråler fra ansiktet hennes har berørt tusenvis.

Andy forklarer at Jessica har vært gjennom et ettårig forløp, hvor kreften sakte har spist opp datterens kropp. Hun har prøvd forskjellige typer behandling, men sykdommen fortsatte å dukke opp forskjellige steder i kroppen.

Den 12. oktober i år, cirka et år etter at hun ble diagnostisert med kreft, bestemte foreldrene seg for å stanse de utallige behandlingene, da de fikk beskjed om at legene høyst kunne forlenge datterens liv; men ikke redde det.

- Nyheten kjentes som om noen flådde hjertet ut av brystet på meg, samtidig som noen sugde luften ut av lungene mine, forklarer den knuste faren. 

Han har derfor bestemt på datterens dødsleie at bildet av smertene hennes skal brukes til å skape oppmerksomhet rundt kreftsykdommer blant barn. 

- Jeg ved at bildet er hard kost for noen, og kanskje enda tøffere å forstå, men det er dette kreft gjør med et barn i deres siste uker og dager. Før hun ble diagnostisert, visste jeg ingenting om kreft blant barn. Nå gir jeg det den oppmerksomheten det fortjener, fordi altfor mange barn gjennemgår samme skjebne, og det ødelegger familier.

Han håper at bildet kan bidra til å skape både økt oppmerksomhet og også donasjoner som gjør det mulig å forske mer på sykdommen blant barn, så det til slutt kan finnes kurer.

- Jeg bønnfaller dere som en sønderknust far. Det er for sent for min datter, men det må finnes en kur mot kreft blant barn. Ingen familier bør måtte gjennomgå dette helvete, avslutter han.