Far finner datteren sin naken ved siden av en fremmed mann – alle kan ta lærdom av reaksjonen hans

12/10/2016 15:30

Anniken Hauge

Viralt
Det var dette synet som møtte den forskrekkede faren. Foto: Reddit.
Det var dette synet som møtte den forskrekkede faren. Foto: Reddit.
En søndag morgen gikk en nederlandsk far ned trappen og inn i stuen, hvor han måtte gni seg i øynene for å være sikker på at det han så var riktig.

På sofaen lå den 17 år gamle datteren hans avkledt, sovende i armene på en ukjent tatovert mann.

Faren hadde sine bange anelser om hva som hadde foregått i løpet av natten, på familiens sofa. Det han etterfølgende gjorde har fått omverdenen til å måpe.

Forleden dag delte faren sin noe spesielle opplevelse på det amerikanske sosiale mediet Reddit. Siden da har han blitt hyllet for reaksjonen sin, som de færreste sannsynligvis hadde hatt mot og vilje til å gjøre selv.

Etter faren hadde fått summet seg, gikk han i gang med å lage frokost og vekket resten av familien. Han ba kona, sønnen og sin yngste datter om å være stille da de satte seg ved spisebordet få meter fra sofaen, fordi det unge paret fortsatt lå og sov på sofaen.

 

Plutselig ropte familien høyt: ’Unge mann’. Det resulterte i at den sovende mannen fløy opp av sofaen og så veldig forskrekket ut.

- Frokosten er klar. Sett deg her, sa faren og skjøv en stol ut fra bordet.

Den tydelig utilpasse og nervøse unge mannen, ble enda blekere da faren sa følgende:

- Jeg kommer til å stille deg et spørsmål. Svaret du gir meg er veldig viktig… for deg.

Svetteperlene piplet frem på den unge mannens ansikt.

- Liker du kaffe? spurte faren med et smil.

Derfra fløt samtalen rundt bordet. Og det viste seg at den unge mannen var ganske hyggelig skriver faren i innlegget sitt på Reddit.

Det kom frem at datteren hadde kjent den unge mannen i måned før hun lot ham overnatte på sofaen. Hun forklarte faren sin at han var en bra og anstendig kar – han tok følge med henne til skolen hver dag, sørget for at hun gjorde leksene sine, tok seg av henne når hun var syk, mens foreldrene var på jobb. Og han var tålmodigheten selv når hun var i dårlig humør.

Men den unge mannen hadde hatt en tøff oppvekst med foreldre som var rusmisbrukere, og han hadde derfor ikke noe sted å bo, ingen utdannelse eller jobb. Siden han var 15 år hadde han vært hjemløs og sovet rundt omkring.

Månedene gikk, og datteren var fortsatt utrolig lykkelig for kjæresten sin, som alltid smilte og var høflig og hjelpsom. Den unge mannen kom oftere og oftere på besøk, og når han ikke var der så savnet hele familien ham.

En dag tok faren en stor beslutning sammen med kona si. Han ga datterens kjæreste nøkler til huset deres, slik at han kunne flytte inn på gjesterommet. Da gikk det opp for hvor stort ønske den unge mannen hadde om å gjøre noe og å bli til noe. Derfor bestemte familien seg for å sørge for at han fikk en utdannelse, slik at mannen, som aldri hadde hatt muligheten til å være barn, fikk en sjanse i livet.

Alt dette skjedde for 16 år siden i år 2000. Siden den gang har datteren og kjæresten fått tre barn, og den dag i dag driver de en suksessfull bedrift sammen i Nederland.