Femårige Egil skrev en beskjed til politiet - 30 dager senere dukket to politimenn opp hos familien

22/06/2017 11:00

Anniken Hauge

Viralt
Egils store dag ble enda bedre da han fikk noen helt spesielle gjester på femårsdagen sin.

Egil fikk et stort ønske oppfylt da han feiret femårsdagen sin. 

Egil elsker politiet og har selv en uniform som han ofte går med i barnehagen. Derfor skulle selvfølgelig ordensmakten inviteres da det skulle være fest hos den unge mannen.

Det skriver NRK.

 

En måneds tid før bursdagsfeiringen hjalp Egils mor Synne Aunaas sønnen sin med å skrive et brev til det lokale politiet, som de sammen puttet i postkassen: 

I brevet sto det blant annet: 

- Til politiet i Halden. Kan dere komme i bursdagen min? Jeg blir fem år. Hvis det er noen tyver dere må ta, kan dere bare gå igjen. Jeg håper dere kommer. Dere er veldig kule. Klem fra Egil. 

Foto: Synne Aunaas

Temaet for bursdagen var naturligvis politi, og Egil hadde tatt på seguniformen i anledning dagen. Familien og en vennegjeng fra Egils branehage satt rundt bordet da de plutselig hørte en bil komme kjørende. 

- Egil løp bort til vinduet, og hammen var det ikke en politibil som dukket opp. Vi gikk ned og møtte de to politimennene Petter og Håkon. Egil var veldig sjenert, men han nikket da jeg spurte om vi skulle invitere de med inn, sier Synne Aunaas til NRK.

Foto: Synne Aunaas

Politimenne ble med inn, og viste frem noen av tingene de hadde hadde i beltene sine. De sang også med da det skulle synges bursdagssang for Egil. 

Foto: Synne Aunaas

- Det var veldig hyggelig å bli invitert og det var moro å være med. Vi så at dette var stort for ham, for han var litt i sin egen verden. Men det var mange som var interesserte og spurte hva vi gjorde, sier Håkon til NRK. 

Foto: Synne Aunaas

Jon Hellberg som er leder hos politiet i Halden, kunne ikke motstå Egils fine brev og hadde derfor bedt politiet ta en tur  innom og lnske han gratulerer med dagen hvis de hadde mulighet for det. 

Synne Aunaas og Egil har nå avtalt at de sammen skal gå til den lokale politistasjonen med et takke kort og et armbånd som Egil hadde perlet til de.