Fisker gjenforent med sin savnede hund etter dramatisk redning på havet

14/05/2024 13:11

Henrik R

Viralt
Foto: 9News
Foto: 9News
En eldre fisker ble overveldet av følelser da han fant sin hund, som hadde falt overbord.

Det er vanskelig å forestille seg noe mer hjerteskjærende enn å se en god venn forsvinne på åpent hav. Dette skjedde i Victoria, Australia, hvor den 75 år gamle fiskeren Alfonse Attard opplevde at hunden hans, Jack, forsvant i dypet.

En dag var Alfonse ute med båten sin sammen med Jack, en Jack Russell Terrier, bare noen få meter fra kysten, da en kraftig og uforutsigbar bølge veltet båten og kastet dem begge i vannet.

Foto: 9news

Redningsaksjonen

På en nærliggende fiskebåt la to fiskere, Laurie Borg og hennes sønn Trever, merke til ulykken og skyndte seg til unnsetning. I løpet av få minutter klarte de å redde Alfonse og bringe ham trygt til land. Alfonse insisterte imidlertid på at de skulle finne Jack.

Hunderasen Jack Russell Terrier er ikke kjent for sine ferdigheter i vannet, men Jack hadde alltid fulgt sin eier når Alfonse skulle ut på havet.

Etter å ha reddet Alfonse Attard opp på land, vendte Laurie og Trever tilbake til ulykkesstedet for å lete etter Jack. Heldigvis hadde Jack klokt nok klamret seg fast til båtens forstavn og søkt tilflukt i en luftlomme under den veltede båten.

Da fiskerne endelig fikk snudd båten, fant de Jack. Han var gjennomvåt og hadde sannsynligvis drukket en del saltvann, men han var i god behold.

Foto: 9news

Lykkelig gjenforening

Da redningsbåten nådde kaien, kunne Alfonse ikke skjule sin glede. Størrelsen på en Jack Russell Terrier er beskjeden, og da båten veltet, hadde Attard lite håp om å finne Jack i live.

Redningen ble filmet av andre lokale og delt på sosiale medier. På Facebook-siden til '9 News Perth' ble videoen sett av ni millioner brukere.

Videoen fanget Alfonses reaksjon i det øyeblikket han ble gjenforent med Jack. Fiskeren tok bare Jack i armene, vugget ham som en baby, og øynene hans fyltes med tårer.

Foto: 9news

En person spurte: "Hvordan har du det?" Alfonse svarte ikke med det samme, men sa bare: "Det skal gå bra, det skal gå bra." Det var tydelig at Attard ikke bare snakket om Jack.

En bruker kommenterte: "Hvis alle nyheter handlet om lykke, ville verden være et mye bedre sted." Videoen er virkelig fascinerende og viser gleden Alfonse følte da han fikk Jack tilbake. Vennskapet og ømheten mellom de to er tydelig.

En annen bemerkning om Jack Russell Terrier er at de er kjent for sin lange levetid, og mange eksemplarer kan bli over 20 år gamle. Jack har fulgt Alfonse i nesten 18 år. Han er også gammel, men klarte å overleve et skipsforlis.

Se gjenforeningsvideoen nedenfor:

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.