Foreldre i sjokk: Dro til sykehuset med en gutt - kom hjem med en jente

21/06/2023 15:30

Emma Sletta

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Besøket på sykehuset gikk langt fra det foreldrene hadde forventet.

Under graviditeten forestiller vordende foreldre ofte hvordan livet med en liten vil være. I begynnelsen kan undringen være om det er en gutt eller en jente? Dette blir ofte fulgt av lister med navn, forberedelse av babyrom og et vell av kjøp og forberedelser.

I dag kan du vite babyens kjønn på forhånd, noe mange vordende foreldre utnytter.

Det samme gjorde Madelisha Hiscock og mannen hennes. Paret fra Sør-Afrika hadde imidlertid en litt spesiell opplevelse gjennom hele svangerskapet.

Det skriver Newsner.

Ved første skanning fikk paret beskjed om at de ventet en jente. Senere skanninger bekreftet også at babyen i Madelshas livmor var en jente. Paret hadde allerede en tre år gammel datter, og nå gledet de seg til å gi henne en lillesøster.

Også navnet på lillesøsteren var allerede bestemt, hun skulle hete McKenzi.

Men plutselig, under den fjerde skanningen, fikk paret seg en overraskelse. Nå kom beskjeden fra legene om at det ikke var en liten jente - men i stedet en liten gutt i magen. Det overrasket paret, men gjorde dem absolutt ikke triste. I stedet gledet de seg til å ønske sønnen velkommen til verden.

Sjokkerende beskjed fra legene

"Det føltes som om babyens kjønn endret seg hvert andre minutt, men jeg forventet ikke at det skulle være et problem etter fødselen," sier Madelisha om løpet av graviditeten.

Det viste seg imidlertid at en stor overraskelse ventet foreldrene.

Kenneth ble født og de nybakte tobarnsforeldrene var stolte og lot Kenneth hilse på familie og venner.

Noen uker etter fødselen måtte paret på sykehuset for sjekk hos Kenneth. Og det gikk langt fra det de forventet.

På sykehuset kunne legene kunngjøre at de ikke var foreldre til en ung sønn - men en liten datter. Det viser en rekke studier som også klargjorde hvorfor foreldrene hadde fått beskjed om at de hadde en sønn i utgangspunktet.

Deres lille datter ble født med et svært sjeldent syndrom. Et andreogenitalt syndrom kalt CAH som rammer omtrent 1 av hver 10.000 barn.

Kort sagt betyr dette at det er mangel på enzyne i binyrene, noe som er viktig for kroppen å produsere kortisol. I stedet dannes testosteron, noe som kan føre til at kvinnelige kjønnsorganer har mange likheter med det mannlige kjønnsorganet.

Nå Kenneth McKenzi

Kenneth ble til McKenzie, som paret hadde planlagt å døpe datteren i begynnelsen av svangerskapet. Samtidig ble hun satt i behandling for det manglende hormonet.

Det forvirrede paret uttaler at det viktigste er at datteren har det bra.

– Det har vært noen turbulente måneder, men det viktigste er at McKenzi er frisk og frisk, sier den nybakte tobarnsmoren.

I videoen under kan du se historien om Kenneth som ble McKenzi.