Forskere: Hunder adlyder oftere kvinner

22/01/2018 15:30

Anniken Hauge

Viralt
En rekke forskere har fastslått at kvinner er bedre til å tolke hundens signaler enn menn.

Hunden er som kjent menneskets beste venn, men visste du at kvinner omvendt er hundens beste venn?

Det påstår i hvert fall en gruppe forskere fra Ungarn, som i fjor begynte en forskningsstudie hvor de kom frem til en oppsiktsvekkende konklusjon. Det skriver Independent.

Studiet avslørte nemlig at kvinner har bedre forståelse for hunder enn det menn har.

I forskningsstudie, som er publisert i tidsskriftet Royal Society of Open Science, var målet å finne ut av hvor godt vi mennesker forstår hundens signaler.

For mens de fleste hundeeiere utmerket er klar over hva hunden deres ønsker når den krafser på terrassedøren eller tigger ved bordet, så kan andre signaler være vanskeligere å forstå.

18 bjeffende hunder

Derfor fikk forskerne 18 forskjellige hunder til å bjeffe og gi signaler i forbindelse med en rekke situasjoner, mens 40 forsøkspersoner ble bedt om å tolke hundens signaler underveis.

Hundene skulle blant annet vokte maten deres for andre hunder, leke tautrekking og prøve seg i både truende og utrygge omgivelser.

De 40 forsøkspersonene, som inkluderte både menn og kvinner, skulle deretter vurdere hva hundene signaliserte. Det viste seg at forsøkspersonene i gjennomsnitt hadde en 63 prosents suksessrate i å tolke hundens signaler.

Det viste seg dog at kvinnene i studiet var vesentlig bedre til å tolke hundenes signaler. Det gjorde også at hundene var mer interessert i å adlyde kvinnene, da de kunne fornemme at de var mer tilbøyelige til å imøtekomme ønskene deres.

Hvorvidt undersøkelsen er sann, kan man jo fint teste ut hjemme hvis man er hundeeier.