Frederikke advarer andre hundeeiere: Dyrlegen hadde alvorlig beskjed etter å ha undersøkt hundens munn

16/02/2018 13:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Frederikke Jørgensen
Foto: Frederikke Jørgensen
- Det er noe av det tøffeste jeg noensinne har opplevd, forteller Frederikke etter hunden hennes ble innlagt med alvorlig sykdom.

Denne uken har vært svært tøff for 19-åringen Frederikke Hostrup Jørgensen fra København i Danmark.

For mens andre hundeeiere har nyter vinterværet og snøen med hundene sine, så har Frederikke Jørgensens hund kjempet for livet.

For da Frederikke Jørgensen kom hjem til leiligheten sin mandag etter jobb, så var det ikke mye energi å spore hos hunden hennes Wilma, som er en blanding av fransk bulldog og mops.

- Hun er vanligvis veldig energisk, men mandag var hun sløv, lukket øynene og var trøtt. Derfor bestemte jeg og mamma oss for å ta henne med til dyrlegen, sier Frederikke Jørgensen til Dagens.no.

Dyrlegen konstaterte raskt ar hunden hadde blitt smittet av livsfarlig hjerteorm – en parasitt som spres via hunders avføring som ikke blir tatt opp og kastet.

Sykdommen viser seg ofte ved at hunden mister appetitten og ikke har energi nok til gå tur. Sykdommen kan ha dødelige konsekvenser. 

Dyrlegen ga den ni måneder gamle hunden medisin mot den livstruende sykdommen, men Wilma ble bare dårligere.

- Det var mamma som oppdaget at hun ikke var bra. Wilma var helt slapp og hjertet hennes slo så fort, så da bestemte vi oss for å ta henne med til dyrlegen, sier Frederikke Jørgensen til dagens.no.

På sykehuset var dyrlegen først ikke helt overbevist om at den lille hunden var dårlig, ettersom Wilma virket frisk igjen etter transporten. Men det skulle bare en nærmere undersøkelse til, før pipen fikk en annen låt.

Frederikke var svært ulykkelig og redd for å miste sin ni måneder gamle hund Wilma. Foto: Frederikke Jørgensen

- Da vi kom ut til dyresykehuset på Frederiksberg, ble vi møtt av en dyrelege som ikke forstod hvorfor vi kom ettersom Wilma virket frisk. Men da hun så i Wilmas munn, og så at slimhinnene hennes var helt bleke og at hun hadde fått en rød flekk på brystet, forstod hun at det var tegn på idnre blødninger fra hjerteormen, forklarer Frederikke Jørgensen.

Det ble starten på noen svært tøffe dager for Frederikke og Wilma.

- Tirsdag kveld så det alvorlig ut da Wilma fikk kramper og en mindre hjerneblødning. Dyrlegen sa at Wilma kanskje ikke ville kunne gå igjen eller overleve.

I fire dager kjempet den lille hunden mot den livsfarlige sykdommen. Foto: Frederikke Jørgensen

- Det var en skikkelig drittdag, og noe av det tøffeste jeg har opplevd, sier Frederikke Jørgensen til dagens.no.

Medisinen og den oppmerksomme døgnpleien på sykehuset hjalp den lille hunden på beina igjen, og i dag kan Frederikke Jørgensen ta med Wilma hjem igjen etter fire dager på sykehuset. Men den følelsesmessige berg-og-dalbanen fikk Frederikke Jørgensen til å skrive et innlegg på Facebook, hvor hun både bebreider og advarer andre hundeeiere mot å etterlate hundebæsj på gata. 

- Jeg var egentlig veldig lei meg og veldig følelsesladet, og jeg vil jo ikke lange ut etter alle hundeeiere. Jeg vil bare forsikre meg om at ingen andre hunder kommer i samme situasjon, sier hun til Dagens.no.

I dag kan Wilma endelig bli skrevet ut fra sykehuset og dra hjem igjen med Frederikke. Foto: Frederikke Jørgensen

Frederikke Jørgensen vil derfor fortsatt oppfordre hundeeiere til å være oppmerksomme og huske å rydde opp etter seg.

- Det er så ergerlig at noen mennesker med hund ikke tar ansvar. Alle vet jo at hvis man skaffer seg en hund, så må man rydde opp etter den. Så 'clean as you go', er oppfordringen fra Frederikke Jørgensen.