Gammel "Horoskop"-rulle funnet i Judea-ørkenen: En titt inn i en gåtefull sekt

06/04/2024 09:00

Sofie

Viralt
Foto: Shai Halevy / Isreal Antiquities Authority på Facebook
Foto: Shai Halevy / Isreal Antiquities Authority på Facebook
En bemerkelsesverdig og gåtefull gjenstand kjent som "Horoskop"-rullen har blitt avdekket i Judea-ørkenen, og gir et fascinerende innblikk i gammel astrologi og mystikk.

Et av de mest fascinerende og gåtefulle funnene fra Judea-ørkenen er "Horoskop"-rullen. Denne eldgamle teksten kaster lys over den eldgamle praksisen innen astrologi og mystikk i en oppdagelse som har fascinert både historikere og arkeologer.

"Horoskop"-rullen gir et enestående glimt inn i verden til en hemmelighetsfull sekt som blomstret for årtusener siden.

Den skisserer en kosmologi der ens fødselsdato ikke bare angir deres stjernetegn, men også foreskriver deres fysiske egenskaper og den iboende balansen mellom lys og mørke i deres vesen.

"Ut fra skrivestilen ser det ut til at teksten bare var ment for de som skulle vite hvordan de skulle lese den," observerer Dr. Oren Ableman, en forsker ved Judean Desert Scrolls Unit ved Israel Antiquities Authority.

En eldgammel hemmelighet

"Tekstene var tilsynelatende hemmelige, bare forståelige for ledelsen av Scrolls-sekten," foreslår Dr. Ableman.

Rullen foreslår en fascinerende teori: en persons fysiske egenskaper bestemmes av mengden lys eller mørke i sjelen deres, med hver kalenderdato som tilsvarer spesifikke kosmiske kvaliteter som påvirker naturen til alle som er født den dagen.

"Horoskop"-rullen avslører et strengt innvielsesritual for nye medlemmer av samfunnet, referert til som "lysets barn."

Dr. Ableman utdyper, "Dette dokumentet fungerte sannsynligvis som en guide for å konstruere "horoskoper" basert på fødselsdatoer for å fastslå en persons natur og fysiske egenskaper. Deltakere måtte demonstrere at de var på linje med sektens dydige prinsipper. I hovedsak kan det hende at overholdelse av gruppens doktriner og ritualer ikke er tilstrekkelig uten riktig fødselsdato eller fysiske samsvar.»

Oppdagelsen av denne rullen har fornyet interessen for Dødehavsrullene og de mystiske sektene i den gamle Judea-ørkenen, og tjener som en påminnelse om menneskehetens evige søken etter kunnskap og det mystiske.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.