Går til legen med 'babyansikt' under huden - da legen gjør det første snittet gisper hun av overraskelse

29/06/2017 13:30

Ida Veiden Brakstad

Viralt
Foto: Sandra Lee/Youtube
Foto: Sandra Lee/Youtube
Da dermatologen Sandra Lee grep skalpellen og skulle fjerne en cyste formet som et babyansikt, ble hun utrolig overrasket over innholdet.

Det var ikke en helt vanlig cyste som en mannlig pasient kom inn med på rumpeballene da han besøkte klinikken hos den amerikanske dermatologen, Sandra Lee. 

Manden var lei av cysten som hadde sittet på hans ene rumpeballe i fem år, og som var formet som et babyansikt. 

Sandra Lee trodde først at det var snakk om en stor fettknute under huden, en såkaldt lipom, som har en ganske fast form og som i noen tilfeller kan poppe ut av huden. 

Men det var et helt annet syn som ventet Sandra Lee da hun tok hull på byllen med en sylskarp skalpel. Sandra Lee hari ettertid delt videoen på sin populære kanal på Youtube.

I klippet kan man høre den tydelig overraskede Sandra Lee gispe da hun skjærer hull på 'babyansiktet' og flytende innhold renner ut av såret i en stri strøm. 

Foto: Sandra Lee/Youtube

Foto: Sandra Lee/Youtube

Foto: Sandra Lee/Youtube

For under den merkelige bulen skjulte det seg en epidermoid cyste - også kaldt en inklusionscyste. Cystene er godartede, men kan være ømme og skjule seg under huden i mange år, for deretter å vokse seg store. 

Innholdet av cysten er som oftest hudproteinet keratin og andre biprodukter, og derfor kan indnoldet av noen cyster likne og lukte som gammel ost. 

I Sandra Lees tilfelle liknerer innholdet av cysten gammel og flytende modellvoks som bare fortsetter å strømme ut av hullet i huden. 

Da babyansiktet er helt tømt går Sandra Lee i gang med å systematisk fjerne cystens vegg som sitter på innsiden av huden. Hvis ikke cysten fjernes så ville den gjenopptå. 

Du kan selv se den spektakulære cysten her: