Gjenforent etter 20 år: Siamesiske tvillinger møter legen som forandret livet deres

05/04/2024 17:00

Sofie

Viralt
Foto: YouTube
Foto: YouTube
To søstre som ble født som siamesiske tvillinger møtte legen som skilte dem fra hverandre for nesten 20 år siden.

Erin og Jade Buckles ble født i Virginia, USA. Søstrene delte diafragma, og legene var ikke sikre på om de kunne puste på egenhånd.

Men tvillingene gjennomgikk en vellykket operasjon på National Children's Hospital i 2004.

Nå har de kommet tilbake for å bli gjenforent med legene som ga dem en ny sjanse i livet. Erin og Jade gjennomgikk operasjonen kort tid etter fødselen med et utvalgt team på tolv spesialister som deltok i den risikable prosedyren.

"Det var veldig vanskelig. Vi visste ikke når de ble født om de kunne overleve," sa moren deres til Good Morning America, og reflekterte over operasjonen.

Men operasjonen var vellykket, og jentene kom tilbake 19 år senere for å vise sin takknemlighet til menneskene som ga dem et nytt liv.

Gjenforening etter nesten 20 år

Tvillingene, som nå begge går på college, ble filmet når de kom inn på rommet sammen med personalet som hadde hjulpet til under operasjonen.

"Hvis det ikke var for disse menneskene, ville vi ikke vært her i det hele tatt. Jeg tenker mye på det," sa Erin.

Jade, som sitter i rullestol som følge av et ryggmargsproblem hun opplevde under operasjonen, la til at hun har "tenkt på hvordan livet ville vært" hvis de fortsatt var sammensatte tvillinger.

"Jeg vet ikke hvordan det egentlig ville vært mulig å leve et slikt liv," sa hun.

Jentene er begge ivrige idrettsutøvere. Jade løper friidrett og spiller hockey, og Erin forfølger interessene sine innen rullestolbasket.

"Det var en enorm følelsesmessig dag. Og å se dem år senere... Det betyr mye for meg," sa plastikkirurg Michael Boyajian.

Jentenes far fortalte også at han var "begeistret for at jentene skulle se teamet som hjalp dem å starte et nytt liv for dem ved å skille dem og gi dem deres egne separate kropper for å gå ut og erobre livet".

"De har overvunnet så mye, men de har bare begynt livet. Vi er spente på å se hva dette neste kapittelet har i vente for dem begge," sa han.

Se videoen under:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.