Glemt pizza i ovnen: Nå kommer brannvesenet med klar oppfordring

27/06/2023 10:30

Sofie

Viralt
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Matlaging og alkohol kan være en farlig kombinasjon.

Brannvesenet i Vestfold måtte natt til mandag rykke ut etter at det var utløst brannalarm i en privat bolig i Tønsberg, som er Norges eldste by.

Ifølge en oppdatering på Twitter klokken 08.00 hadde det oppstått «mye røyk» i leiligheten da en beboer hadde glemt en pizza i ovnen, skriver Dagbladet.

Vaktmester Marthin Haugen uttalte til Dagbladet at slike hendelser er relativt sjeldne, men understreket samtidig at enhver hendelse av denne art er én for mye, selv om omfanget generelt er begrenset.

Han påpekte også at alkohol ofte spiller en rolle i mat som står i ovnen.

"Hendelser der folk glemmer mat i ovnen skjer ofte om natten og er ofte relatert til alkohol," sa Haugen og kom med en klar oppfordring til publikum:

"Det er viktig å huske å ha fungerende røykvarslere!" De kan redusere risikoen for alvorlige konsekvenser – og redde liv.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.