Golden retriever finner rådyr i skogen - da skjer det noe som ingen forventet

12/06/2024 07:00

Emma

Viralt
Foto: Tiktok
Hundeeieren hadde litt av en opplevelse.

En solrik vårdag ble forvandlet til en scene rett ut av en Disney-film da en golden retriever og en hjorteunge krysset stier på tur.

Den hjertevarmende hendelsen, filmet av hundens eier, Elizabeth Manley, har berørt tusenvis av brukere på den sosiale medieplattformen TikTok.

Det skriver Newsweek.

Elizabeth Manley var ute på en rolig tur med hunden sin, Brooks, da det utenkelige skjedde.

Midt på stien sto en liten rådyr, nervøs, men nysgjerrig. I stedet for å skremme bort den lille skapningen, hilste Brooks den lille gutten med en imponerende mildhet og entusiasme.

Med kameraet klart til å fange det magiske øyeblikket, begynte Elizabeth Manley å filme. Brooks, som vanligvis er energisk og leken, viste en uventet ro og ømhet.

Han holdt seg nær gutten, nesten som om han visste hvor skjør den var. De to dyrene fulgte hverandre langs stien i gjensidig tillit.

Videoklippet, som ble delt på TikTok 29. mai, gikk raskt viralt.

Men den eventyrlystne ga også opphav til noen bekymringer. Flere kommenterte at de var bekymret for at ungen var forlatt.

Elizabeth Manley forsikret imidlertid raskt alle om at hun hadde sett moren til ungen i skogkanten.

National Wildlife Federation (NWF) understreker at det er vanlig for rådyrmødre å gjemme ungene sine for å beskytte dem mot rovdyr mens de trekker oppmerksomheten bort fra dem.

For de som lurer på hva du skal gjøre hvis du møter et enslig rådyr, anbefaler NWF å holde avstand og bare søke hjelp hvis dyret ser skadet ut.