Gravid kvinne fødte plutselig i bilen - ble sjokkert over det som kom ut

30/08/2017 14:15

Ida Veiden Brakstad

Viralt
En ung kvinnes utrolige fødselshistorie går nå verden rundt. Tidligere denne måneden fødte hun en liten gutt på passasjersetet i bilen sin, og hun gjorde store øyne da hun så ham for første gang.

Ingen fødsler er like, men de fleste foregår tross alt i ordnede former. 

Slik var det imidlertid ikke for amerikanske Raelin Scurry som tidligere denne måneden fødte sin andre sønn. Den unge kvinnen fra Pennsylvania hadde egentlig først termin den 18. oktober, men den 5. august gikk fødslen plutselig i gang. Det skriver Huffington Post

Veene begynte allerede klokken 10 om morgenen, men siden det fortsatt var lenge til termin avslo den vordende mor det som plukkveer. Da veene bare ble mer og mer intense bestemte paret seg for å ta på sykehuset alikevell.

Etter å ha satt av deres fem-år gamle datter hos besteforeldrene kjørte Raelin Scurry og forloveden til sykehuset som lå et kvarter vekk med bil. 

Men plutselig skjedde ting veldig fort. Barnet ville ut.

- Jeg ringte til akutten fordi jeg var så redd. De forsto ikke hva jeg sa gjennom skrikene, så jeg ga telefonen til forloveden min, forteller Raelin Scurry som ikke kunne vente lenger. 

- Jeg tok buksene mine av og grep om det stedet hvor det gjorde vondt, og jeg kunne merke babyens hode. Jeg presset én gang og så kom mirakelbabyen min ut. Da jeg kikket ned oppdaget jeg at han fortsatt lå i fosterhinnen, skriver Raelin Scurry på Instagram.

Alarmsentralen ba paret vente i nødsporet på en ambulanse, men de nybakte foreldrene visste at de selv kunne komme raskere fram til sykehuset, så de fortsatte bare å  kjøre mens Raelin Scurry holdt sin nyfødte gutt som var pakket inn i fosterhinnen i fanget.

Det hele skjedde veldig fort, og Raelin Scurry måtte ta i mot sønnen sin på passasjersetet. Foto: Raelin Scurry

Slik ble sønnen deres født alt for tidlig i uke 29 i forsetet i parets bil, men lykken smilte til den lille gutten.

For da han kom til verden lå han stadigvekk inne i fosterhinnen - noe som er sjeldent, da denne normalt sprekker under fødslen. Jordemødre kaller det også en seierskåpe, da det etter sigende bringer lykke å bli født i en inntakt fosterhinne. 

Legene kunne da også fortelle den lettede moren at kun én av 80.000 babyer blir født i en inntakt fosterhinne.

Den lille gutten veide kun halvannet kilo ved fødselen og ble derfor lagt i en kuvøse da paret kom på sykehuset.

Foreldrene var forståelig nok veldig bekymret:

I dag klarer sønnen seg godt og har gått opp i vekt som han skal, heter det fra den glade familien. Foto: Raelin Scurry

- Først var han helt stille, og jeg kunne bare be om at han var OK. Men så strøk jeg ham over ansiktet med tommelfingeren min, og da trakk han føttene og beinene til seg som om han forsto meg og ville forsikre oss om at han hadde det fint, skriver Raelin Scurry på Instragram. 

I dag veier gutten, som ennå ikke har fått noe navn, cirka to kilo og legene er overbevist om at han nok skal klare seg helt fint.

Les Raelin Scurrys beskrivelse av den ville fødselen nedenfor.