Han lærte seg norsk på rekordtid: Nå snakker han det til daglig

13/08/2021 12:46

Emma Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Australske Oliver Bowman lærte seg norsk på rekordtid. Nå går videoene hans viralt på medie tiktok.

Norske Mathilde Bugge Gisholt flyttet til USA for å ta et år på University Of Georgia i USA. 

På en bar i studiebyen møter hun australske Oliver Bowman, som også studerte i USA. Mellom de to er det kjærlighet ved første blikk og de ble kjærester.

Artikkelen fortsetter etter bilde

Foto: Privat

Da de var ferdige med å studere i USA flyttet Mathilde hjem til Norge, mens Oliver flyttet tilbake til Australia. Grundet korona pandemien hadde de nå et langdistanse forhold, men da restrektionene endelig lettet kunne de to forenes og Oliver dro til Norge, hvor han ble i 3 måneder. 

Lærte seg norsk

Det var altså på disse 3 månedene i Norge at den australske Oliver lærte seg å snakke norsk. Og dette skjedde på rekord tid. 

«Vi snakker egentlig mest norsk sammen nå, så ja han bruker det til daglig» forteller Mathilde til Dagens.no.

Artikkelen fortsetter etter bilde

Foto: Privat

Mathilde Bugge og Oliver Bowman forteller videre at Oliver brukte en app til å lære norsk. Så ved hjelp av appen, som han benyttet hver eneste dag, og med en norsk kjæreste ved sinn side lærte han det vidunderlige språket på rekordtid. 

Og det er nettopp dette som har fått han til å gå viralt. På medie TikTok legger han videoer opp av at han snakker norsk og forklarer, på sin måte, om hvordan det norske språket fungerer og hvorfor det er «så lett å lære». 

Tiktoken er blitt sett over 1 million ganger og har fått nesten 150.000 likes. Se videoen nedenunder:

Artikkelen fortsetter etter videoen

I dag har paret vært sammen i et og et halvt år. For nylig pakket Oliver alle tingene hans i Australia og er nå flyttet sammen med kjæresten i en leilighet i Bergen. 

Foto: Privat