Han sto bak det lengste snikskytterdrapet: Så lang tid tok det før kulen traff fienden

13/05/2024 13:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En mann som en gang fullførte verdens lengste snikskytterdrap, har avslørt hvor lang tid det tok for kulen å treffe målet.

Craig Harrison var i Afghanistan og tjenestegjorde for den britiske hæren, hvor han blant annet kjempet mot Taliban-opprørere. Her endte han opp med å drepe en som var mer enn 2,4 kilometer unna der han avfyrte våpenet sitt.


Nå har han avslørt nøyaktig hvor lenge kulen var i luften før den traff målet mer enn 2,4 kilometer unna.

Podcast-vert James English, som har "Anything Goes"-podcasten, snakket med Craig Harrison og det er i denne podcasten han avslører hvordan drapet fant sted og hvor lenge kulen var i luften.

 "Det er ikke mange som vet at jeg sto opp da jeg tok skuddet, jeg lå ikke ned. Jeg sto opp mot en vegg." sier Craig Harrison.

Så begynte Craig Harrison å gå mer i detalj:

 "Jeg kunne se alle Taliban i denne landsbyen. Jeg kunne se dem stå i kø og vente på å angripe en av patruljene våre som kom inn. Jeg informerte dem om at de ville bli truffet "om et minutt," sier Harrison. 

Så begynte Harrison å skyte mot Taliban for at patruljen hans ikke skulle bli drept. Han sier han skjøt til sammen ni skudd. Like etter kom det til det berømte langskuddet.

"Jeg sjekket og det var to Taliban der oppe, og jeg visste at jeg hadde skutt der i morgen." sier han og fortsetter:

"Dette pågikk i omtrent tre timer, så jeg tenkte: "jeg må gjøre dette fordi mennene mine blir drept."

"Så jeg avfyrte mitt første skudd og det bommet, jeg så det gå rett foran den ene Taliban. Jeg så en fyr reise seg og da han reiste seg skjøt jeg igjen. Og kulen tok seks sekunder å fly dit." han forteller.

Craig pekte på brystet i forhold til hvor kulen traff fienden, og sa:

— Fyren gikk ned og jeg traff han her.

Selv om Craig snakker lidenskapelig om drapet, som også var verdensrekord for lengste distanse, er han absolutt ikke cocky. Han forteller at han gjorde det som var nødvendig for å redde livene til sine medsoldater og at han ikke en gang var klar over avstanden før han trykket på avtrekkeren.

'Rekorden' har siden blitt brutt, så Craig Harrison har ikke lenger tittelen som mannen med det lengste snikskyttedrapet. Rekorden hans på 2.475 meter er nå nok til 3. plass, mens det er to drap på henholdsvis 2.815 meter og 3.540 meter over ham.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.