Har du også lagt merke til dette? Slik blir du påvirket av hunden din

14/04/2024 08:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange hundeeiere vil bli begeistret over denne kunnskapen.

Når du tilbringer tid med din firbeinte venn, er det mer enn bare et fint tillegg til hverdagen din: Det kan også ha en positiv effekt på din mentale helse.

En studie har vist at hvis du tilbringer tid med hunden din, kan det påvirke hjernen din til å slappe mer av. Dette skriver CNN Portugal.

Forskere har funnet ut at når mennesker samhandler med hunder, forsterkes visse hjernebølger assosiert med avslapning.

Resultatet kommer fra en studie med 30 deltakere, hvor hjerneaktiviteten deres ble målt mens de utførte ulike aktiviteter med en hund. De gjorde ting som å leke, gå tur og klappe hunden.

Resultatene fra studien viste at aktiviteter som å leke og gå tur med hunden påvirket hjernebølgene til deltakerne slik at de ble mer avslappet. 

Studien tyder derfor på at hundeeiere ikke bare føler at hundene deres utgjør en positiv forskjell for deres mentale tilstand – denne følelsen støttes av forskningsresultater.

Forskningsresultatene, publisert i tidsskriftet PLOS One, støtter dermed at det er fornuftig å bruke hunder i helserelaterte behandlinger. Selv om forskningen er lovende, påpeker eksperter at mer forskning er nødvendig for å forstå hvordan interaksjoner med hunder påvirker hjernen vår.

Neste gang du leker med hunden din, ta hjerte fra tanken på at hunden din sannsynligvis spiller en positiv rolle i din mentale helse.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.