Hipsterne har overtaket: Kvinner vil helst ha fast forhold med skjeggete menn

15/09/2016 10:15

Anniken Hauge

Viralt
Gode nyheter til menn med kraftig ansiktshår.

Hvis en mann gjerne vil finne seg en partner som han kan være sammen med på sikt, så skal han nok overveie å la skjegget gro.

Kvinner tiltrekkes nemlig mest av skjeggete menn, hvis de skal finne seg en partner de skal bli sammen med. Til gjengjeld blir de mer tiltrukket av skjeggstubber, når det bare er en flørt som står på spill.

Det er det i hvert fall noe som tyder på, hvis man skal tro en ny australsk undersøkelse.

Det skriver Independent. 

8.520 kvinner ble bedt om å vurdere en rekke bilder av forskjellige menn. Kvinnene skulle bedømme hvor fysisk attraktive mennene var – helt generelt, for et kort forhold og for et lengre forhold.

Forskerne bak undersøkelsen manipulerte bildene, slik at kvinnene både så mennene som glattbarberte, med litt skjegg og sist men ikke minst med fullskjegg.

Videre endret forskerne mennenes kinnben og kjeve, slik at uttrykket deres ble mer eller mindre maskulint å se på. Ekstremt maskuline og ekstremt feminine ansikt ble umiddelbart vurdert som de minst tiltrekkende

Men samlet sett scoret skjeggstubbene altså høyest ved et kort bekjentskap, og det lengre skjegget ved et langt parforhold.

Personene bak undersøkelsen vurderer at det kanskje handler om at skjegget sender ut et signal om mannens alder og maskuline dominans. 

Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Journal of Evolutionary Biology. Du kan lese mere om undersøkelsen her.