Hudpleieekspert: Du har brukt leppomade feil hele livet

21/03/2022 08:46

Emma Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Husker du å gjøre dette?

I løpet av de kalde vintermånedene blir det ofte nødvendig å smøre leppene med petroleumjell eller et annet fuktighetsgivende produkt for å forhindre at de blir tørre.

Og selv om våren offisielt er over oss, er vi ikke helt ute av skogen ennå når det gjelder de kalde dagene - så vaselinbøtta skal fortsatt være innen rekkevidde.

Men ifølge en hudekspert glemmer mange mennesker et viktig skritt i leppen.

Olivera, som deler videoer under TikTok brukernavn @skincarebyolivera, har delt en video der hun forklarer hvordan du bruker Vaseline - og klippet har siden gått viralt med mer enn 232,000 visninger.

Hun sier at selv om du kan bli fristet til å bare bruke vaselin, bør du fukte leppene dine i stedet.

"Lider du av tørre og sprukne vinterlepper? Du bør alltid fukte leppene før du bruker leppomade. Påfør aldri på en tørr leppe."

Tricker fungerer fordi vaselin - og andre leppomade - skaper et segl rundt leppene for å forhindre fuktighetstap, og derfor er det ikke så mye effekt hvis leppene allerede er tørre.

Privatfoto

Dette betyr at du får de beste sjansene for å holde den ekstra fuktigheten og dermed minst sannsynligheten for at leppene dine blir tørre og sprekker.

Oliveras video har imidlertid fått en blandet mottakelse.

Blant annet skriver man at det ville være "mer effektivt hvis du bare drakk vann".

Hun svarer at vannet du drikker først finner veien til alle vitale organer, og derfor er huden den siste som får det.

I mellomtiden takket andre Olivera for å dele tipsene sine, da noen også var enige om at prosessen definitivt fungerer siden de har brukt den i årevis.