Hver morgen snek faren seg inn på datterens soverom - det han gjorde er overveldende

29/03/2017 11:30

Anniken Hauge

Viralt
Privatfoto/Gemma Walker
Privatfoto/Gemma Walker
En australsk familie måtte gå gjennom syv forferdelige år. I ettertid har datteren fortalt om den tøffe tiden og den utrolige forvandlingen.

Hvis man i dag tar en titt på australske Gemma Walker kan man ikke se det, men den sunne og blide jenta gjemmer på en mørk og tragisk hemmelighet som gjorde syv år av livet hennes til et helvete. Det skriver Mirror.

Som 14-åring fikk Gemma Walker anoreksi, og mens foreldrene hennes var hjelpesløse vitner, fikk datteren deres det verre og verre.

Hver morgen snek faren hennes Steve seg inn på datterens rom for å forsikre seg om at hun fortsatt pustet. Så tynn og syk hadde hun blitt.

- Noen ganger satt vi bare på gulvet ved siden av sengen hennes for å våke over henne. Det var ikke noe annet vi kunne gjøre, forteller Gemma Walkers far.

Gemma Walker sammen med faren sin Steve. Privat foto/Gemma Walker

Den stakkars jenta ble bare mer og mer syk. Privat foto/Gemma Walker

Det var helt klart ikke fordi foreldrene ikke prøvde å hjelpe datteren sin, men for hver måbned som gikk ble Gemma Walker bare verre og verre, og før hun fylte 15 år veide den stakkars jenta så lite som 28 kilo. 

Det fikk legene til å slå alarm og forlange at det straks ble gjort noe drastisk. Hvis ikke det ble igangsatt noe, ga de Gemma Walker bare 14 dager igjen å leve. 

 

- Jeg følte meg følelsesløs. Dagene smeltet bare sammen, og hver dag ønsket jeg bare at jeg kom til å sovne stille inn, forteller Gemma Walker.

På legens oppfordring ble jenta innlagt på et sykehus hvor man prøvde forskjellige metoder for å få Gemma Walker til å spise. 

Det var riktignok en utfordrende oppgave, og flere ganger prøvde Gemma Walker å lure legene til å tro at hun hadde lagt på seg, ved å feste vekter rundt anklene når hun skulle veies. 

Behandlingen fortsatte over de neste syv årene, hvor Gemma Walker var inn og ut av diverse sykehus og psykiske avdelinger. 

Gamma var nede på å veie kun 28 kilo. Privat foto/Gemma Walker

Underveis ble den stakkars jenta også selvdestruktiv. Privat foto/Gemma Walker

- Syv år er lang tid, når barnet ditt lider. Det er lang tid å fatte at barnet ditt er følelsesløst, uten stemme og personlighet – kun med en dødelig, kontrollerende besettelse, forteller faren.

Etter noen år så det ut til at livet skulle ta en positiv vending.  Gemma Walker begynte nemlig å spise igjen, men etter kort tid oppdaget legene og familien at noe var veldig galt.

Gemma Walker spiste altfor mye.

På bare 20 minutter kunne hun fortære 6500 kalorier, hvor alt senere ble kastet opp igjen. Anoreksien hadde nå blitt til bulimi, hvilket medvirket til at Gemma Walker ofte besvimte og hadde hallusinasjoner. 

Stakkars jente. Privat foto/Gemma Walker

Fra anoreksi til bulimi. Privat foto/Gemma Walker

Selv om Gemma Walker nå begynte å legge på seg så var tilstanden hennes fortsatt farlig. 

- Behandlingsperioden min var traumatiserende. Fordi jeg hadde lagt på meg, trodde folk automatisk at jeg hadde det bra og ikke hadde anoreksi lenger.  Kronisk overspising og bulimi varte i 18 måneder. Det var en 180 graders vending – fra streng selvkontroll til å miste kontrollen fullstendig, forteller hun.

Midt oppi alt kom faren til Gemma Walker på en idé som senere skulle vise seg å hjelpe henne betraktelig.

Faren foreslo at Gemma Walker skulle skrive et brev til anoreksien, hvor hun tok avskjed med den.

Dette brevet hjalp jenta med å legge anoreksien bak seg, og i seks år lå det personlige brevet i en skuff, hvor Gemma Walker kunne ta det frem i ny og ne og lese om hvor langt hun hadde kommet. 

Med tiden fikk Gemma Walker også bulimien under kontroll. Samtidig fikk hun en kjæreste, og forklarer i dag at han er grunnen til at hun er i live.

Etter syv år med først anoreksi og siden bulimi, ble Gemma Walker endelig erklært frisk i 2015, og for et år siden postet hun en rekke bilder på Instagram for å markere halvtårsdagen for det lykkelige punktumet.

Siden er den i dag 23-årige Gemma Walker kommet enda lenger. Helt nye bilder fra jentas Instagram-profil avslører den både skremmende, men også fantastiske forvandlingen som den jenta har måttet gjennomgå.