Hvis du opplever dette om natten, må du dra til legen

07/04/2024 12:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock
Du bør være spesielt oppmerksom hvis du er en av de som opplever dette i løpet av natten.

Vi kjenner alle frustrasjonen som følger med å ikke kunne sovne om natten. Derfor er det enda mer frustrerende hvis du endelig sovner og nattesøvnen ikke er som ønsket. 

Nå viser det seg at netter med urolig søvn kan være mer enn bare en forstyrrelse. De kan faktisk være et tidlig varseltegn på hjerteproblemer. 

Express skriver dette via informasjon fra UCLA Health i en artikkel som fremhever hvordan søvnproblemer ikke bare er en plage, men potensielt et tegn på underliggende hjertesykdom.

Det påpekes at problemer med å sovne eller hyppige oppvåkninger i løpet av natten kan være subtile indikasjoner på hjertesykdom. Spesielt personer med kongestiv hjertesvikt opplever ofte disse søvnforstyrrelsene, da tilstanden kan gi kortpustethet, som forverres ved liggende. For å bøte på dette anbefales det å støtte overkroppen med puter for å lette pusten og sikre en mer uanstrengt hvile.

Det er viktig å ta disse symptomene på alvor og diskutere dem med en lege, da de kan være forløpere til mer alvorlige hjertesykdommer. Ved å ta hensyn til disse tidlige advarselsskiltene kan du potensielt forhindre alvorlige hjerteproblemer.

Denne innsikten understreker viktigheten av å lytte til kroppen vår og ikke bare avskrive søvnproblemer som ufarlige eller forbigående forstyrrelser. Det er en påminnelse om at vår hjertehelse og søvnkvalitet er nært forbundet, og at vi bør ta begge på alvor for vårt generelle velvære.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.