Hvis mannen din har disse 8 kvalitetene, må du aldri gi slipp på ham

28/01/2018 13:00

Anniken Hauge

Viralt
Forskere peker på åtte kvaliteter som hver især indikerer at du har funnet den rette.

Jakten drømmemannen kan være både lang, slitsom og til tider føles umulig. 

Det skyldes at alle kvinner (som menn) har en rekke kvaliteter de leter etter i en partner - kvaliteter som mange ikke er så villige til å gåpå kompromiss med.

Det betyr også at en potensiell ‘Mr. Right’ kan kan bli avvist hvis han ikke er pen nok, høy nok eller ikke oppfyller andre krav man mer eller mindre bevisst går rundt med.

Og nettopp de rette kvalitetene hos en mann er det ikke bare kvinner som er opptatt av. Vitenskapen har også gjentatte ganger prøvd å fastslå hva som kjennetegner den perfekte partner. Det skriver Independent.

De har samlet åtte av de svarene som en rekke forskere gjennom tiden har kommet frem til i jakten på ideelle mannlige kvaliteter.

1. Han er klok: Intelligens er et vidt begrep, men ifølge et forskningsstudie fra Hanken School of Economics i Finland, så skal det være en realitet at jo klokere en mann er, jo mindre er risikoen for at han er utro. Derfor kan slappe helt av, hvis han viser seg å ha noe mellom øra.

2. Han får deg til å le: Det er flere ganger bevist at morsomme menn anses som mer attraktive. Derfor er det viktig at du er i et forhold med en mann som får frem smilet ditt og får deg til å le. Det skaper et sunt forhold.

3. Han støtter aktivt karrieren og valgene dine: Ifølge forskning fra The American Academy of Political and Social Science, så er kvinner lykkeligere hvis de er i et forhold med en mann som støtter karrierevalget deres og ikke prøver å påvirke beslutningene deres rundt jobben. Det er spesielt signalet om likestilling - både på arbeidsmarkedet og i forhold til oppgaver i hjemmet - det er viktig for mange kvinner.

4. Han er like interessert i familien din og vennene dine som du er i hans: Det gir store pluss i boka hos mange kvinner hvis kjæresten deres uttrykker begeistring for vennene hennes eller liker å tilbringe tid med familien hennes. Det skyldes at en godkjenning av familien og vennene hennes også indirekte er en godkjenning av henne. Det viser resultatet av en stor forskningsstudie fra 2017.

5. Han er følelsesmessig intelligent: Ifølge et studie fra University of Washington så foretrekker de fleste kvinner en mann som ikke bare er i kontakt med egne følelser, men også med hennes. Det er nemlig uhyre viktig at en mann kan forstå partneres handle- reaksjons- og følelsesmønster, da det gjør parforholdets kamper og utfordringer utrolig mye lettere.

6. Han respekterer meningene dine og lytter til deg: Dette er en like viktig egenskap i et parforhold som det er en viktig egenskap i alle relasjoner. Det sier seg selv at man ikke kan ha en relasjon – hverken som venner eller kjærester – hvis den ene parten respekterer den andres synspunkter.

7. Han roser deg: Det er gull verdt å ha en mann som roser deg og fremhever dine positive sider på eget initiativ. Selvfølgelig føles det godt å bli komplementerr utseendemessig, men det er minst like viktig at han gir deg ros for prestasjoner og utfordringer du overkommer. En studie publisert i The Journal of Personality and Social Psychology har nemlig vist at par som ofte gir hverandre ros, er lykkeligere enn par som er mindre gode på det.

8. Dere deler verdier: Man trenger for all del ikke være enige om alt i et parforhold, da diskusjoner og meningsutvekslinger er sunt for et forhold. Dog skal det perfekte forhold være preget av at dere deler grunnleggende verdier her i livet, da det er avgjørende for hvordan man former og lever livet sitt sammen.