Hvis plenen din drukner i vann, bør du plante denne i hagen din

27/02/2024 18:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan utgjøre en enorm forskjell for hagen din i fremtiden hvis du har et viktig element installert.

Regnhager har blitt den nye fargen i hagedesign i år, ansporet av de uvanlig milde vintrene vi har sett globalt og den enorme mengden nedbør vi har fått. Denne nye måten å tenke landskapsarbeid på tilbyr en løsning for de hagene som sliter med overflødig regnvann ved å forhindre både vannfylt jord og flom.

Ved å designe en hage som aktivt kan absorbere og distribuere regnvann, sørger regnhager for at alle planter, også de som er følsomme for vann, holder seg friske og trives. Det sier Better Homes & Gardens.

Kjernen i en regnhage er en strategisk plassert utgraving eller forsenkning som fungerer som et naturlig avløp, som leder vann bort fra overflaten og inn i jorda, hvor det gradvis kan distribueres til omkringliggende vegetasjon.

Dette konseptet har vunnet popularitet, spesielt på sosiale medieplattformer som GardenTok, hvor videoer om regnhager har oppnådd imponerende seertall.

For å etablere en regnhage i din egen hage, er det viktig først å identifisere hvor vannet primært samler seg. Områder med naturlige vannforekomster eller steder hvor takrenner leder vann ut er ideelle å vurdere.

Det er viktig at regnhagen etableres i et område med tørr jord for å sikre at den effektivt kan drenere og tørke ut mellom regnbygene.

En godt konstruert regnhage inneholder vanligvis tre soner med planter som varierer i henhold til deres toleranse for vann. I sentrum av hagen, der den er dypest og får mest vann, bør det plantes arter som trives under fuktige forhold.

De omkringliggende sonene bør inneholde planter som tåler både fuktige og tørre forhold.

Å velge lokale planter til regnhagen er ikke bare klimasmart, men støtter også det lokale økosystemet og bidrar til sterkere rotnettverk, som ytterligere forbedrer jordens dreneringsevne.

Det er imidlertid avgjørende at regnhagen er nøye plassert i forhold til bolig og nabolag for å unngå potensiell skade på grunnmuren. Før arbeidet påbegynnes, sørg for at området er trygt å grave i og tilstrekkelig langt fra bygninger.