Hvor mange hull er det i T-skjorten? Bare 10% svarer riktig på 15 sekunder

05/06/2024 23:00

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kan du gjette det på 10 sekunder?

Puslespill og hjernetrim har lenge vært populære måter å teste og utfordre vår mentale skarphet på.

Det kan være både i fysisk form, men også gjennom bilder på internett.

En av de nyeste av slike er en tilsynelatende enkel hjernetrim som krever at du teller antall hull i en T-skjorte. Det høres enkelt ut, men mange synes det er langt vanskeligere enn de først antar.

Foto: Youtube

Puslespillet består av en tegning av en T-skjorte med synlige hull, og oppgaven er å finne nøyaktig antall hull. Ved første øyekast virker det enkelt, men utformingen av testen er smart, og bare 10% av respondentene svarer riktig innen 10 sekunder.

Svaret

Når du teller hullene, er det viktig å ta hensyn til alle åpninger. I midten av T-skjorten er det to hull, men du må heller ikke glemme åpningene for armer og nakke samt bunnen av T-skjorten, som også teller som hull. Dette gir totalt seks hull.

Men det stopper ikke her.

En viktig detalj som mange overser er at hullene i midten av T-skjorten går gjennom både forsiden og baksiden. Dette betyr at det faktisk er dobbelt så mange hull som først antatt, noe som bringer det totale antallet til åtte.

Denne lille detaljen gjør hele forskjellen og er grunnen til at så få mennesker svarer riktig. Når du har gjort matematikken, virker det åpenbart, men inntil da er det en reell utfordring for de fleste.

Så hvis du trodde du enkelt kunne løse denne oppgaven, er du ikke alene. Det viser seg at dette puslespillet krever mer tanke enn forventet, og det er akkurat det som gjør det til en god test.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.