Hvorfor har ikke fryseren lys når kjøleskapet har? Svaret vil overraske deg

04/04/2024 15:00

Emma

Viralt
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Har du også lurt på det?

Har du noen gang vært nysgjerrig på de små mysteriene i hverdagen, for eksempel hvordan lyset i kjøleskapet ditt faktisk fungerer?

Dette underet, som mange av oss har hatt siden barndommen, om hva som skjer med det lille lyset når døren lukkes, avslører faktisk et større bilde av innovasjonen og designen som ligger bak de vanligste husholdningsapparater.

Interessen for kjøleskapets indre lys har vært et universelt fenomen, som har pirret nysgjerrigheten til mennesker i alle aldre. Når du åpner døren til kjøleskapet, tennes et stearinlys, som ser ut til å ha det eneste formålet å belyse våre sene kveldssnacks eller kulinariske utforskninger.

Men har du noen gang lurt på hvorfor det ikke er tilsvarende lys i fryseren?

Den enkle forklaringen ligger i måten fryseren fungerer på, forklarer Genialne.pl.

Den kalde generasjonen i fryseren ville faktisk skade vanlige lyspærer. Selv om det i dag finnes pærer som tåler ekstreme temperaturer ned til ca. -25 grader Celsius, er de rett og slett for dyre til å brukes ofte i frysere.

I tillegg vil et belysningssystem i fryseren kreve plass, noe som kan redusere den totale kapasiteten for lagring av mat.

Og la oss ikke glemme isformasjonen, som kan dempe lyset, noe som gjør det mindre effektivt.

Så neste gang du åpner fryseren og trenger lommelykt - nå vet du hvorfor.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.