Ibrahim og kollega var vitne til hatkriminalitet i Bilka: Så tok de saken i egne hender

03/04/2021 21:21

Emma

Viralt
Ibrahim var vitne til hatkriminalitet på arbeidsplassen sin. I motsetning til andre til stede, lyttet han ikke bare.

I et innlegg på Facebook snakker Ibrahim El-Hassan om en ubehagelig situasjon han var vitne til i Bilka, hvor han jobber.

Her sier han at blant de store mengdene i supermarkedet ser han en ung muslimsk kvinne med sin sønn. Ved siden av kvinnen sto et eldre dansk ektepar. Ifølge Ibrahim kunne han føle at det ikke var noen god atmosfære mellom paret og den unge kvinnen, og derfor bestemte han seg for å holde et øye med dem.

Dette viste seg å være en god idé, fordi noen sekunder senere var han vitne til at den eldre danske kvinnen slo ut på den muslimske kvinnen.

"Kort tid etter finner jeg at den eldre danske kvinnen vipper ut med armen på den muslimske kvinnen og voldsomt slår henne i hodet rundt skautet. Den stakkars kvinnen har tid til å reagere ved å skyve kvinnen bort, og i det andre kunne jeg se tårer rulle nedover kinnene hennes», skriver han.

Ingen av de tilstedeværende reagerte på hendelsen, men Ibrahim bestemte seg for å skynde seg der borte. Høyt spurte han den eldre kvinnen hva hun holdt på med. Som hun svarte: "Amen hun ikke har på seg en ansiktsmaske," ifølge Ibrahim. Deretter flyttet hun bort med mannen sin.

Unntatt fra ansiktsmasker

Ibrahim vendte så sin oppmerksomhet mot den gråtende kvinnen, som sa at hun var fritatt fra bruk av ansiktsmasker.

Ibrahim kunne også se at hennes unge sønn var veldig sjokkert, og som følge av det store sjokket, hadde ikke fullt ut forstått hva som hadde skjedd. Ibrahim forble hos kvinnen til saken ble rapportert. Videre er han forferdet over hvor få mennesker syntes å være interessert i om kvinnen var OK.

"Jeg bodde hos henne, ringte butikksjefen og politiet, og vi rapporterte det eldre paret. Før vi kom til anmeldelsen, kom 3 av minst 30 personer innom og spurte om kvinnen hadde det bra. Det i seg selv er enormt tankevekkende», skriver han.

Ibrahim selv beskriver hendelsen som en av de verste han har sett. Videre sier han at ansiktsmaskekravet har ført til at mange har begynt å opptre som "corona police". Videre skriver han at hans erfaring er at disse menneskene tillater seg mer hvis de er mennesker med minoritetsbakgrunn.

– Det høres utrolig heroisk ut, men det var noe av det verste jeg noensinne har vært gjennom. Som et resultat av ansiktsmaskekravet opplever vi økende diskriminering fra folk som tror de er en corona politiet. Og mine erfaringer er at corona politiet tillater seg mer når det gjelder borgere med minoritetsbakgrunn," Skriver Ibrahim.

Til slutt skriver han at han fikk inntrykk av at kvinnen er sterk i henhold til omstendighetene, og at han mener det er «helt uakseptabelt».