Influencer navngir datter etter Disney-karakter: "Jeg bryr meg ikke om folk hater det"

17/06/2024 06:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
De fleste kjenner nok igjen navnet.

I 2023 var Olivia det mest populære jentenavnet, mens Lukas toppet listen over de mest populære guttenavnene. 

Disse to navnene er fortsatt ganske tradisjonelle, men de siste årene har det vært en økende trend at foreldre velger litt mer unike navn til barna sine.

Nettopp denne trenden har satt i gang en stor debatt, da mange mener at det er visse navn som barn ikke kan kalles.

Den australske fitness- og livsstilsbloggeren Indy Clinton har skapt oppmerksomhet og kontrovers på sosiale medier ved å navngi datteren etter en populær Disney-karakter. Indy Clinton hadde opprinnelig planlagt å navngi datteren Paloma, men bestemte seg i siste liten for navnet Bambi, inspirert av den elskede karakteren fra Disney-filmen fra 1942.

Dette skriver det amerikanske mediet IGV .

Et navn som sprer vannet 

Navnevalget har delt meninger. Noen har uttrykt bekymring for at et så uvanlig navn kan føre til at barnet blir mobbet eller synes det er vanskelig å bli tatt på alvor som voksen. Kommentarer på sosiale medier har påpekt at selv om unike navn kan være sjarmerende, kan de også by på utfordringer: "Tenk deg å være en voksen med dette navnet. Disse babynavnene er gale i disse dager," skrev en person.

Til tross for kritikken har Indy Clinton fått støtte fra fans som synes navnet er sjarmerende og unikt. Flere har uttrykt sin begeistring over det ukonvensjonelle valget: "Folk bør holde kjeft. Hun kan kalle babyen sin hva hun vil. Jeg synes den er bedårende," skrev en fan.

Indy Clinton selv er ikke berørt av de negative kommentarene og står ved sitt valg. Hun sier datterens "søte, nysgjerrige natur" og "store brune øyne" minnet henne om den elskede tegneseriefiguren. Da hun leste boken for sønnen Navy, kom ideen til henne, og hun visste umiddelbart at det var det rette navnet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.