Internett dør av latter: Er det verdens styggeste elbilmodell?

08/06/2024 09:00

Emma

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En ny produsent har entret elbilmarkedet - og det må sies at de har etterlatt et minneverdig førsteinntrykk.

I en verden av futuristiske bilprototyper som vanligvis vekker nysgjerrighet og entusiasme, har den russiske elbilprototypen, Amber Yantar, tatt en alternativ rute.

Men ikke den du forventer.

Den har blitt omtalt som «verdens styggeste elbil», og internett har eksplodert av latter og forbauselse over de bisarre designvalgene.

Det skriver OddityCentral.

Avtotor, det russiske bilselskapet bak Amber Yantar, valgte å avduke denne elbilen for offentligheten nylig. Det de ikke forventet, var den voldsomme reaksjonen som fulgte. Sosiale medier har blitt oversvømmet med memes og vitser, og bilentusiaster over hele verden har lurt på hvordan denne uvanlige skapelsen kom til liv.

Den russiske bilprodusenten hevder at Amber Yantar er en avantgarde "test-mule" prototype, og at det endelige designet vil være som natt og dag sammenlignet med dagens kontroversielle utseende.

Men spørsmålet er, hvorfor skulle de begynne å vise denne versjonen hvis de visste at det ville få internett til å eksplodere som en bilkollisjonspute?

Uavhengig av kontroversen har Avtotor store planer for Amber Yantar. De har annonsert produksjon av opptil 50.000 av disse elbilene innen 2025, og de hevder at bilens nøkkelkomponenter, fra den elektriske motoren til batteriet, alle vil være innenlandske russiske produkter. Men historien om russiske bilprodusenter som ender opp med å ty til utenlandske komponenter har vært en gjenganger tidligere.

Tekniske detaljer om Amber Yantar er knappe, men vi vet at det vil være rimelig og kommer med muligheten til å leie batterier i stedet for å kjøpe dem. Med en toppfart på 105 km/t (65 mph) er det kanskje ikke en racerbil, men den har allerede vunnet kappløpet om internettets oppmerksomhet.

Enten det er et PR-stunt eller et tilfelle av virkelig bisarre designvalg, har Amber Yantar sementert sin plass som en av de mest minneverdige elbilprototypene - men ikke nødvendigvis av de mest ønskelige. Bilentusiaster venter nå spent på om denne russiske elbilen vil bli en teknologisk revolusjon eller bare en fotnote i historien om eksentriske biler.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.