Jan-Erik lever helt alene i villmarken: Gjør det for å se barna sine

26/09/2016 11:00

Anniken Hauge

Viralt
Jan-Erik levde 90 dager alene på en øde øy for å bli rusfri. Og han lykkes.
Jan-Erik levde 90 dager alene på en øde øy for å bli rusfri. Og han lykkes.
37-årige Jan-Erik har blitt litt av en berømthet på sosiale medier, med sine 11.000 følgere på Facebook. Populariteten skyldes at han har bodd alene på en øde øy.

Jan-Erik valgte den isolerte tilværelsen på øya som ligger litt utenfor Oslo, fordi han var avhengig av narkotika.

Misbruket hans hadde blitt så ille at det påvirket familien, som han ikke så lengre. Derfor bestemte han seg for å gjøre noe med det. Noe drastisk.

Jan-Erik flyttet ut på en øde øy og levde helt alene i 90 dager. Han klarte seg selv, mens han kjempet mot trangen til å ta stoff.

- Det har gått veldig bra. Da jeg flyttet ut hit tok jeg 100 mg metadon hver dag, men nå tar jeg bare 5 mg, forteller Jan-Erik til tv2.no, som har fulgt reisen hans for å bli edru.

Moren døde
Jan-Eriks stoffmisbruk skjøt fart etter moren hans døde i 2014. Snart forstod han at han var nødt til å gjøre noe, hvis han skulle klare å overleve og bevare kontakten med familien.

Det var disse tankene som gjorde at han kom på ideen om å flytte vekk fra byen og rusen. Nettverket hans støttet ham fra første dag, og han fikk anskaffet det utstyret han trengte for å klare seg alene i villmarken: Et telt, en kano, en båt, fiskeutstyr og hans elskede hund Varg.

37-årige Jan-Erik har skrevet på Facebook underveis, for å dele sine oppturer og nedturer med tusenvis av nysgjerrige følgere.

Tilbake på rett spor
Jan-Erik er i dag rusfri, og han har tillatelse til å se sine to barn som bor i fosterfamilier. 

- Jeg håper de ser at jeg virkelig har kjempet. Min primære drivkraft var å få se barna mine igjen, forteller han til tv2.

Etter at historien om Jan-Eriks utrolige vilje til å bli rusfri har spredt seg, har kommunen som den øde øya ligger i, tilbudt Jan-Erik en deltidsjobb som miljøarbeider.