"Jeg er en hundeekspert og det er bare fire raser jeg anbefaler for familier"

21/04/2024 10:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du ser etter en hund til familien, bør denne artikkelen hjelpe deg med å begrense søket litt.

Å velge riktig kjæledyr for familien din er en vanskelig oppgave. Dette er selvsagt også noe som gjelder dersom du eller dere har bestemt at det må være en hund.

Hvis du har vurdert en valp eller adoptert en hund, har en hundeekspert delt favorittrasene hennes som er et godt valg for barnefamilier.

De beste hunderasene for familier

Når det kommer til hunder, sier atferdsforsker Will Atherton (aka @iamwillatherton) at det er fire spesifikke raser han er en stor fan av. De passer godt for familier med både yngre og større barn.

Rasene som topper listen hans er golden retrievere, labrador retrievere, staffordshire bull terriere og newfoundlandshund.

"Når du tar med en hund inn i hjemmet ditt og du har barn, betyr det at det er en utrolig viktig avgjørelse for å sikre sikkerheten til barna dine," sier han i en video på TikTok.

"Som hundeatferdsforsker jobber jeg jevnlig med hunder som har angrepet barn i hjemmet, og dette er en absolutt katastrofe som må unngås for enhver pris. Ved å velge riktig rase fra starten av kan du redusere risikoen betydelig."

Hunder som er gode med barn

Will fortsetter med å forklare hvorfor retrievere, staffies og Newfoundlands er favorittene hans.

"Alle er kjent for å være gode med barn og er utrolig enkle å trene og passer vakkert inn i en familielivsstil," sier han.

Avsløringen fikk mange av hans mer enn 850 000 følgere på sosiale medier til å kommentere med sine egne tanker om videoen.

"Ja, min golden retriever er så mild og rolig," skrev en person.

Og en annen var enig i at golden retrievere er gode med barn.

"Golden retrieveren min tror barna mine er babyene hans," sa en annen bruker.

"Vi henter Newfoundland-valpen vår neste uke. Valgte ham spesielt på grunn av hvor flinke de er med barn. Takk for at du bekreftet valget vårt," skrev en tredje.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.