Johnny filmer utmagret mann i smug - da han ser nærmere etter, forstår han at han må gjøre noe helt spesielt

28/09/2017 13:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook
Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook
Et møte med en syk og svekket hjemløs mann, fikk amerikanske Johnny Servantez til å skrive om det på Facebook. Nå har historien fått en vill vending.

​23. september kom amerikanske Johnny Servantez gående i Indianapolis i USA i krysset mellom Thompson og Madison, da han plutselig oppdaget noe som fikk ham til å stoppe opp med en smertende følelse.

Foran ham i en midtrabatt satt det nemlig en hjemløs mann som hadde et stort behov for hjelp. Det skriver The Indy Channel.

Mannen var så underernært at ribbeina og knoklene hans fikk ham til å se sykelig tynn og skrøpelig ut.

Johnny Servantez forstod straks at han måtte hjelpe mannen, selv om han vanligvis ikke gir penger til hjemløse.

Derfor ga han den stakkars mannen litt penger til mat, hvorpå han i all forsiktighet tok et bilde av mannen som han senere la ut på Facebook med teksten:

- Jeg ble nødt til å gi denne fyren noen penger. Jeg gir vanligvis aldri penger til tiggere, da de i 99,9 prosent av tilfellene er svindlere. Men denne fyrens mage var snurpet helt inn til ryggen hans og ribbeina stakk ut, skrev Johnny Servantez og fortsatte med en oppfordring:

Flere forbipasserende har observert den hjemløse mannen. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

- Hvis du befinner deg mellom Thompson og Madison så gi ham litt penger. Denne mannen har ikke blitt så tynn frivillig. Jeg har sett tynne narkomane, men denne mannen sulter, skrev den påvirkede mannen, og la ut innlegget på Facebook for at oppfordre andre til å hjelpe den hjemløse mannen. 

Johnny Servantez' innlegg gikk raskt viralt, og bildet er siden blitt delt nesten 1.700 ganger.

Innlegget førte ikke abre til at atskillige personer oppsøkte den hjemløse mannen for å hjelpe han med mat og penger, men også at at bildene og teksten nådde frem til Danny Rhodes, som ikke kunne tro hvem han så på bildet.

Den hjemløse mannen i rabatten viste seg nemlig å være Johnny Rhodes - Danny Rhodes' bror, som han ikke hadde sett på syv år.

Heldigvis har flere personer oppsøkt Johnny Rhodes for å hjelpe ham. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

Sist de to brødrene så hverandre var da moren deres døde i 2010, og i ettertid hadde Danny Rhodes mistet kontakten med broren sin, som allerede den gang hadde problemer med alkohol og narkotika.

- Jeg har det fysisk dårlig akkurat nå. Jeg kan virkelig ikke tro at noen lever på denne måten og har det så dårlig, fortalte Danny Rhodes etter å ha blitt konfrontert med det uhyggelige bildet av broren.

Johnny Rhodes har fått både mat og klær av fremmede som har lest historien hans. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

Danny Rhodes igangsatte deretter en ettersøkning av broderen, som dog var vanskelig å finne.

Det førte til at en kvinne ved navn Amy Renae Smith opprettet en Facebook-side med tittelen ’Searching for Johnny Rhodes’ (leter etter Johnny Rhodes, red.), som hadde til formål å finne frem til den hjemløse mannen.

Her ses Johnny Rhodes (tv.) sammen med moren sin og broren Danny Rhodes. Foto: Team Johnny Rhodes/Facebook

Og mandag lykkes det endelig å gjenforene Johnny Rhodes med familien han mistet kontakten med for syv år siden.

Danny Rhodes har siden fortalt at Johnny Rhodes ikke ønsker familiens hjelp til å komme seg på beina igjen, men til gjengjeld vil han holde kontakten med familien og med den lykkelige broren.

Siden har også Facebook-gruppen endret navn fra ’Searching for Johnny Rhodes’ til ’Team Johnny Rhodes’.

- Fordi Johnny er funnet og for øyeblikket har det bra, har denne gruppen endret navn for å støtte hans daglige ve og vel, heter det i en oppdatering på gruppen.

Og tirsdag kunne gruppens 802 følgere lese at Johnny hadde fått flere måltider, en dusj, rene klær og et rom med en ordentlig seng, kabel-tv, et kjøleskap og en mikrobølgeovn.

Les også: Modells tatovering i øyet går fullstendig galt