Katarina stoppet brutalt voldtektsforsøk – nå hylles hun av tusener

11/10/2016 14:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Emilia Gustavsson Eriksson/Facebook
Foto: Emilia Gustavsson Eriksson/Facebook
Katarinas datter Emilia har delt morens heroiske gjerning på Facebook, og nå hylles moren for modigheten.

Fredag kveld var svenske Katarina i byen, da hun plutselig var vitne til at en 17-årig jente ble angrepet av to unge menn på 20 år. Det skriver Newsner.

De to overfallsmennene holdt fast offeret, mens de prøvde å dra av henne klærne. Det fikk Katarina til å bryte inn.

- Jeg tenkte ikke, jeg bare handlet instinktivt. Det var en selvfølge. Jeg har barn på samme alder så det kunne vært min egen datter, sier Katarina til Nyheter24.

Derfor løp hun straks over veien og dyttet de to mennene vekk fra den redde jenta. Med det samme fikk Katarina en knyttneve i ansiktet og falt bakover.

- Jeg tror jeg slo verdensrekorden i 60 meter på vei bort dit. Jeg løp frem og dyttet den ene fyren vekk, mens jeg grep tak i jenta. Så fikk jeg en hardt slag i ansiktet fra en av gutta, og alt bare svartnet, forteller hun.

Katarina lykkes i å reisteseg opp igjen og få de to mennene ned på bakken. Så grep hun fatt i jenta, og sammen løp de alt de kunne til Katarinas bil hvor de fikk kontaktet politiet.

- Jeg er så sykt stolt av den fantastiske mammaen min som turte å stille opp og stoppe en voldtekt. Jeg mener – tenk hvis de hadde hatt våpen eller liknende. Det bør være flere som henne, som tør å ta steget, og som har mot til å hjelpe andre i stedet for å bare stå og se på, skriver Emma stolt om moren sin.

Sammen med innlegget har Emilia delt et bilde av Katarina, som etterfølgende har fått en real blåveis som resultat av knyttneveslaget hun fikk.

- For meg er mamma en stor – og fremfor alt min største – rollemodell, fordi hun er en så sterk og modig kvinne, avslutter Emilia.

Innlegget er siden likt av nesten 200.000 personer.