Konfirmanter rørt til tårer i dansk kirke: Fikk stor overraskelse av presten

17/05/2017 09:00

KC

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Under en konfirmasjon i Ødsted Kirke i Danmark overrasket presten plutselig en gruppe konfirmanter og deres familier.

En konfirmasjon er en helt spesiell begivenhet for de unge menneskene som i mange år har gledet seg til denne tradisjonsrike dagen. 

De fleste konfirmasjonene foregår i kirken – uten de helt store overraskelsene eller ville påfunnene.

Men slik gikk det ikke for den gruppen av konfirmanter som stå for presten i Ødsted Kirke på Bods- og bededag – de fikk nemlig en helt spesiell overraskelse, skriver jv.dk.

I den lille kirken, som ligger 11 kilometer sørøst for Vejle i Jylland, valgte sogneprestenen Martin Bonde Eriksen nemlig å skifte ut en av de tradisjonelle salmene med sin egen versjon av Coldplay-hitten ‘Fix you’ etter at han hadde holdt talen sin.

En av de tilstedeværende i kirken grep straks mobilen og filmet prestens sang, som i etterkant har blitt et hit på Facebook - til stor overraskelse for presten selv.

- Jeg er ikke så mye på Facebook, så jeg er ikke vant til den slags. Jeg synger ofte for konfirmantene, men dette er første gang at noen har tatt det opp, sier sogneprest Martin Bonde Eriksen til jv.dk.

Formålet med sangen var for sognepresten å fortelle konfirmantene at Gud vil hjelpe dem i vanskelige tider, og det er akkurat det som er hovedbudskapet i sangen, mener presten.

- Jeg kunne ha fortalt budskapet mitt med ord, men ofte synes jeg at det lettere trenger inn gjennom sang, sier Martin Bonde Eriksen til avisen.

I etterkant har prestens sang blitt et skikkelig hit på sosiale medier, og videoen har blitt sett mer enn 240.000 ganger på Facebook.

Hør prestens synge i videoen under:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.