Lege med avsløring: Det er derfor du våkner med smerter i denne delen av kroppen

06/07/2024 08:00

Sofie

Viralt
Foto: TikTok
Årsaken kan være en helt annen enn du kanskje tror.

Hvis du noen gang har våknet med kraftig hodepine uten å vite hvorfor, kan det sette i gang mange tanker. Etter å ha søkt febrilsk på Google, kan du til og med føle deg mer bekymret enn før.

Du tror kanskje det er på grunn av dehydrering og drikker mye vann, eller at du mangler søvn og ser frem til en ettermiddagslur.

Men ifølge Michelle, som deler videoer under brukernavnet @livingwellwithdrmichelle, kan årsaken være noe du ikke engang har vurdert.

"Hva kan det bety å våkne opp med hodepine?"

"Ofte betyr dette at du har problemer med å få nok luft om natten når du sover."

"Når du er våken, holder musklene i nakken luftveiene åpne. Men når du sover, spesielt i dyp søvn, slapper musklene av."

"Tungen og vevet på baksiden av halsen kan falle tilbake i luftveiene, og hvis luftveien er liten eller blokkert, kan det skape en blokkering."

"Kroppen din vil gjøre alt for å åpne luftveiene igjen. Så du kommer ut av dyp søvn fordi du må aktivere en muskel.

"Du beveger underkjeven fremover, klemmer tennene sammen for å flate ut tungen - alt dette er med på å åpne luftveiene. Men det sliter ut musklene, så du våkner med vond kjeve, ømme muskler og hodepine. Alt fordi du er prøver å puste om natten."

Hun oppfordrer folk som ofte våkner med hodepine til å konsultere legen sin for å finne ut hva som «som skjer med søvnen din».

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.