Legen ba kvinnen forlate legevakten - måneder senere viste det seg at det skulle han aldri ha gjort

06/06/2024 07:00

Emma

Viralt
Foto: Privat
Den unge kvinnen ble bedt om å forlate legevakten da legen trodde hennes nummenhet "bare" skyldtes angst, men situasjonen tok en alvorlig og uventet vending.

I desember 2021 ble 21 år gamle Chandler Plante smittet med covid-19. Viruset tok ikke en veldig hard toll på henne, og etter en uke var hun tilbake på føttene. Det viste seg imidlertid at hennes virkelige kamp først ville begynne nå.

Omtrent tre måneder senere begynte hun å oppleve nummenhet i hender og underarmer, noe som resulterte i at hun søkte hjelp på legevakten. Det var imidlertid ikke mye hjelp å få da hun ble bedt om å dra hjem, da nummenheten skyldtes angst.

Kvinnens symptomer fortsatte imidlertid, og 28. juni avslørte en hjerneskanning at symptomene som legene trodde skyldtes angst, faktisk var alvorlige iskemiske slag.

Et iskemisk slag oppstår når en blodpropp blokkerer blod- og oksygenforsyningen til hjernen, en tilstand som ofte er dødelig.

På denne tiden var Chandler Plantes hjerne så betent at den begrenset oksygenopptaket i arteriene hennes, og kirurgi var derfor nødvendig for å overleve.

Bare en måned etter operasjonen begynte hennes implanterte stent å bevege seg og blokkere hennes optiske nerve, noe som resulterte i tap av syn på det ene øyet.

Legene kunne ikke finne en klar årsak til kvinnens lidelse, da skanninger ikke viste tegn til hjernesvulst eller lignende.

Chandler Plante gjennomgikk flere forskjellige behandlinger og medisiner, men i april 2023 fikk hun endelig en behandling som forbedret situasjonen hennes.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.