Legene ba henne slå av mannens respirator: Et kyss forandret alt

Foto: Youtube

Da 37 år gamle Scott fikk hjerneblødning i en alder av 37 år, ble hans kone Danielle bedt om å slå av respiratoren. Da hun ga ham et siste kyss, forandret alt seg.

En dag, da Danielle var på vei til kurset, fikk hun en forferdelig telefon fra mannen sin. Den 37 år gamle Scott fortalte henne at han hadde alvorlig hodepine.

"Han ringte meg og mumlet. Han sa han hadde hodepine og at noe føltes galt, sier Danielle til HealthBeat.

Paret skyndte seg å ringe etter ambulanse, men allerede på vei til sykehuset ble Scotts tilstand forverret. Blodtrykket økte og han fikk væske i lungene.

Situasjonen hadde utviklet seg så raskt til det verre at Danielle ble bedt om å kontakte resten av familien da hun kom til sykehuset. Hun ble fortalt at Scott sannsynligvis ikke ville klare seg gjennom natten.

Det viste seg imidlertid at Scott var klar til å kjempe for sin familie og sitt liv. Han kom gjennom natten, og to dager senere prøvde leger å operere på hjerneblødningen.

"De mistet ham i noen minutter. Han hadde også oksygenmangel på grunn av dette, sier hun.

Etter en uke var det fortsatt ikke mulig å komme i kontakt med Scott. Danielle ble informert om at det var minimal sjanse for at han ville klare det. Derfor ble hun også bedt om å forberede seg på å gi slipp.

Danielle var imidlertid ikke klar til å si stopp. Hun visste at mannen hennes var en bokser. Da hun ville kysse ham en siste gang, fikk hun følelsen av at han kysset henne tilbake. Det var alt hun trengte. Hun var forberedt på å fortsette kampen.

Noen uker senere trengte ikke Scott lenger hjelp til å puste. Tilstanden hans hadde bedret seg markant, men legene var ikke overbevist. Derfor innså Danielle at det var hennes jobb å overbevise legene om å kjempe for Scott.

Den første avgjørelsen Danielle tok var at hun skulle spille musikk for ham som musiker. Hun tok med små tommelgitarer, som Scott selv spilte på, men legene trodde det bare var en refleks. De var derfor fortsatt ikke overbevist.

Legene hadde utført en trakeotomi på Scott. Dette betyr at en åpning ble gjort i luftrøret gjennom halsen, og derfor var han ikke i stand til å snakke. Danielle visste imidlertid at hun kunne dekke hullet, hvoretter han snakket.

"De første ordene var "Jeg elsker deg". De neste var 'Gi meg smertestillende'. Legene spurte ham 'Hva spiller du?' og han sa 'Et instrument'. I det øyeblikket begynte de å tro på oss, sa Danielle.

Nå innså legene at kampen ikke var tapt. De begynte å jobbe med Danielle igjen og kjempet for Scott. Etter 16 uker var han sterk nok til å bli utskrevet og var i stand til å fortsette rehabiliteringen i familiens hjem.

Bare fordi Danielle nektet å gi opp, er Scott fortsatt her den dag i dag. Hvis hun bare hadde hørt på legene, ville respiratoren blitt slått av og Scott ville vært borte for alltid.