Mange har lurt: Her er forskjellen mellom Coca Cola Light og Zero

06/07/2024 14:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De to drinkene markedsføres på samme måte, men hva er forskjellen?

Coca Cola light er fortsatt en velkjent drink som finnes på restauranter og butikker.

Drikken har imidlertid fått mange forbrukere til å lure på hva forskjellen mellom Coca Cola Light og Coca Cola Zero er.

Det nederlandske nettmagasinet kro-ncrv.nl har satt seg fore å undersøke dette.

Når du skal velge en sukkerfri cola kan du enten gå for en «lett» Diet Cola eller en «null»-variant.

Ifølge Coca-Cola selv inneholder Coke Zero flere smaksaromaer enn Coca Cola Light. I tillegg har Zero litt mer aspartam og mindre Ace-K, to syntetiske søtningsmidler som er opptil 200 ganger sterkere enn vanlig sukker. Aspartam, kjent som E951, og Ace-K, kjent som E950, er begge kraftige ingredienser.

Nylig har Verdens helseorganisasjon (WHO) uttrykt bekymring for at aspartam kan være kreftfremkallende. Selv om den anbefalte daglige dosen forblir uendret, bør hyppige Cola-drikkere være oppmerksomme på en potensiell risiko.

De små forskjellene i kalorier mellom Coca Cola Light og Coke Zero skyldes de forskjellige matsyrene som brukes. Coca Cola Light inneholder sitronsyre, mens Coca Cola Zero bruker natriumcitrat. Dette resulterer i at Coca Cola Light har 0,2 kcal pr 100 ml, mens Coca Cola Zero har 0,3 kcal pr 100 ml.

Markedsføring spiller en rolle

En interessant forskjell mellom de to produktene er markedsføringen deres. Da Coca Cola Zero ble introdusert, var den rettet mot menn som ifølge studier foretrakk en sukkerfri cola uten å være assosiert med den «feminine» Coca Cola Light.

Markedsføringstrikset bidro til å øke salget og tiltrekke seg en bredere målgruppe.

Så hva er forskjellen mellom Coca Cola Light og Coca Cola Zero? Det hele er en blanding av syntetiske søtningsmidler og smakstilsetninger.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.