Mange har lurt på det: Derfor er det bare noen som kan bøye tungen

13/03/2024 12:00

Emma

Viralt
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det har lenge vært et velkjent «triks» å kunne gjøre.

I de mange mysteriene som menneskekroppen holder, er det noen ferdigheter som kan virke både fascinerende og likegyldige for noen.

En slik evne er den spesielle kunsten å kunne brette tungen inn i en "U" -form, som minner om et sugerør.

Dette fenomenet, som ikke alle er i stand til å utføre, har vekket nysgjerrighet, ikke bare på folkespråket, men også i eksperter innen genetikk og anatomisk forskning.

Musklene og senene i tungen spiller en nøkkelrolle i vår evne til å snakke, spise og i dette tilfellet utføre uvanlige triks.

Det viser seg at evnen til å bøye tungen på denne måten ikke bare er et spørsmål om tilfeldighet eller underholdning; Snarere er det et resultat av en kombinasjon av fysisk fleksibilitet, ganens form og ikke minst vår genetiske arv.

Forskere påpeker at mens noen mennesker naturlig kan utføre denne prestasjonen fra ung alder, er det sannsynlig at en viss grad av fleksibilitet i muskler og sener i tungen er nødvendig.

Videre kan formen på den enkeltes gane også spille en rolle i hvor lett eller vanskelig det er å brette tungen på en bestemt måte. Interessant nok tyder noen studier på at miljøfaktorer, som spesifikke barndomsaktiviteter eller vaner, kan påvirke denne evnen, selv om den ser ut til å være primært genetisk.

Den vitenskapelige konsensus lener seg mot det faktum at evnen til å brette tungen er noe som hovedsakelig overføres fra foreldre til barn gjennom genene. Dette antyder en fascinerende blanding av arvelighet og fysiologisk kapasitet som gjør at noen kan utføre dette lille, men forbløffende trikset, mens andre blir igjen som forbløffede tilskuere.

Denne egenskapen, selv om den tilsynelatende er ubetydelig i det store bildet av menneskelig biologi og evner, minner oss om de utallige små miraklene kroppene våre er i stand til. Det fungerer som et annet eksempel på menneskelig mangfold - ikke bare i hva vi kan gjøre, men også i hvordan vi er bygget.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.