Mange prøver å stoppe menstruasjonen med viral trend: Eksperter er bekymret

16/06/2024 16:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Akkurat nå går et spesielt triks viralt. Det var ment å kunne stoppe 'mensen'.

Menstruasjon er en naturlig del av den kvinnelige reproduksjonssyklusen og forekommer vanligvis månedlig fra puberteten til overgangsalderen.

Men for mange kvinner betyr menstruasjon ubehagelige symptomer som blødning, oppblåsthet, cravings og magekramper.

En bemerkelsesverdig trend kjent som «periodestoppende trend» har tatt nettet med storm, ifølge Mirror.

Ikke overraskende har utallige influensere blitt fristet til å utforske denne nye trenden, som involverer en blanding av gelepulver, sitronsaft og ibuprofen for å utsette perioder med en dag eller to.

Stor interesse på Internett

Interessen på internett har vært betydelig, med TikTok-bruker Alyssa Jeacoma som en av frontløperne. Hennes 'veiledning' har tiltrukket seg imponerende 1,8 millioner visninger.

Alyssa, med sin enorme tilhengerskare, forklarte sin tilnærming til å utsette menstruasjoner og delte resultatene sine etter å ha prøvd metoden.

Dette skapte en bølge av kommentarer, med mange skeptiske, men også fascinerte av ideen om å utsette menstruasjonen.

Selv om Alyssa ikke er den eneste som utforsker denne trenden, og tidligere videoer har fordypet seg i lignende "periodeavbruddshack" så langt tilbake som i 2017, har effekten blant brukere vært blandet.

Ernæringsfysiolog Helen Bell fra UK Care Guide påpeker at det ikke er noen troverdige bevis for at disse metodene fungerer, og faktisk kan de være skadelige. Ideen om å "avbryte menstruasjon" på denne måten er basert på anekdotiske teorier og mangler reell effektivitet, ifølge henne.

Menstruasjonssyklusen reguleres først og fremst av hormoner som østrogen og progesteron, og midler som gelépulver, sitronsaft og ibuprofen påvirker ikke disse hormonene nevneverdig.

Selv om ibuprofen kan redusere blodstrømmen og lindre smerte, kan det ikke forsinke menstruasjonen betydelig med mindre det tas i svært høye doser, noe som kan være helseskadelig.

Helen understreker behovet for å konsultere en lege hvis du ønsker å utsette menstruasjonen, siden medisinsk veiledning er avgjørende for å ta trygge avgjørelser om reproduktiv helse.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.