Mange sliter med evig skitne frontruter: Ved å bruke disse to tingene kan vindusviskerne bli som nye igjen

20/02/2024 20:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De siste regnfulle månedene har vindusviskere vært avgjørende for bilistene.

I Norges omskiftelige klima, hvor regnværsdager er mer regelen enn unntaket, er det viktig for bilistene å sørge for at viskerbladene alltid er i toppform.

Mange opplever imidlertid at vindusviskerne synes det er vanskelig å vaske vinduet ordentlig i dårlig vær, og lar i stedet vinduet bli skittent.

Solens skarpe stråler og varme bidrar dessverre til raskere nedbrytning av gummielementene i viskerbladene, noe som ofte fører til en erkjennelse av behovet for utskifting akkurat når regnet begynner å falle.

Det er imidlertid en økonomisk vei videre for de som ønsker å forlenge levetiden til sine nåværende viskerblader, uten umiddelbart å investere i nye.

Et enkelt, men effektivt hjemmelaget middel gir en gjenoppliving av slitne vindusviskere med ingredienser som sannsynligvis allerede finnes i de fleste hjem.

Metoden krever bruk av eddik, vaselin og litt tålmodighet. Prosessen starter med å forsiktig fjerne viskerbladene fra bilen, hvoretter en mikrofiberklut dyppet i litt eddik brukes til å rengjøre gummielementene skånsomt. Etter grundig tørking påføres et tynt lag vaselin på gummien for å gi næring og beskytte materialet.

For å oppnå best resultat er det viktig å gi gummien nok tid til å absorbere vaselin, noe som kan ta flere timer. Denne behandlingen kan ikke bare forlenge levetiden til viskerbladene, men også forbedre funksjonaliteten slik at de er klare til å møte regnværsdager med fornyet effektivitet.

En instruksjonsvideo som viser de nøyaktige trinnene i denne vedlikeholdsprosessen gir visuell veiledning for de som ønsker å prøve dette trikset.

Denne metoden representerer en bærekraftig og budsjettvennlig løsning for sjåfører som ønsker å vedlikeholde kjøretøyet og sikre optimal sikt under våte kjøreforhold.

Du kan se trikset i videoen nedenfor:

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.