Mange vet ikke dette: Det er derfor du alltid må sove med døren lukket

12/03/2024 05:00

redaktion

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan være ganske farlig å sove med åpen dør.

Mange sover med soveromsdøren åpen av en rekke årsaker, men sikkerhetseksperter advarer nå om at denne vanen kan være ekstremt farlig. 

For er du blant dem som sover med åpen soveromsdør, så er det god grunn til å være på vakt. Ifølge American Security Research Institute (FSRI) kan en lukket dør utgjøre en avgjørende forskjell mellom liv og død. 

For til tross for at mange tror det er tryggere å sove med døren åpen for bedre ventilasjon eller høre barn eller kjæledyr om natten, viser forskning det motsatte.

Ved brann fungerer en lukket dør som en effektiv barriere som kan bremse spredning av flammer og giftig røyk. Dette gir beboerne på soverommet mer tid til å reagere og evakuere trygt. 

I følge forskning fra FSRI har folk i gjennomsnitt bare omtrent tre minutter på seg til å unnslippe en brann i hjemmet sitt. Dette tidsrommet er betydelig mindre enn for rundt ti år siden, blant annet på grunn av økt bruk av plast i byggematerialer og møbler, som gjør branner mer aggressive og sprer seg raskere. 

Å lukke døren om natten kan derfor være en enkel, men effektiv måte å forebygge og beskytte seg mot potensielt dødelige branner. 

Husk at det ikke bare handler om ditt eget soverom; dette gjelder også barne- og gjesterom. 

Og ved å ta enkle forholdsregler som å lukke døren og ha fungerende røykvarslere, kan vi alle bidra til å skape et tryggere og tryggere hjemmemiljø.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.